Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rektorių konferencija rinks prezidentą

Lietuvos universitetų rektorių konferencija (LURK) penktadienį numato rinkti prezidentą ir aptarti aukštojo mokslo reformą su ministre ir Seimo komiteto pirmininku.
Juozas Augutis
Juozas Augutis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kaune posėdžiausiantys rektoriai spręs, ar prezidentu antrai kadencijai skirti Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) rektorių Juozą Augutį, ar šias pareigas patikėti kurio nors kito universiteto vadovui.

Pagal universitetų tinklo pertvarkos planą, Lietuvoje iš 14 valstybinių universitetų turėtų likti 9. Iki penktadienio
aukštosios mokyklos turi pateikti ministerijai jungimosi veiksmų planus.

J.Augutis BNS sakė, kad penktadienį rektoriai taip pat tikisi iš švietimo ir mokslo ministrės Jurgitos Petrauskienės bei Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininko Eugenijaus Jovaišos išgirsti apie laukiančias naujoves.

Pagal universitetų tinklo pertvarkos planą, Lietuvoje iš 14 valstybinių universitetų turėtų likti 9. Iki penktadienio aukštosios mokyklos turi pateikti ministerijai jungimosi veiksmų planus.

„Kadangi vyksta pertvarka, norime išgirsti paskutines žinias. Iš ministrės norime sužinoti paskutines žinias apie tinklo pertvarką, apie atlyginimų pažadėtą kėlimą – galbūt jau bus aišku, kaip ir kada, nuo sausio 1-osios ar ne, taip pat baigti diskusiją dėl stojimo sąlygų. Iš Seimo komiteto pirmininko norime išgirsti, kokie yra rengiami Mokslo ir studijų įstatymo pakeitimai“, – BNS sakė J.Augutis.

Praėjusiame posėdyje rektoriai nesutarė, kokie studentai gali patekti į universitetus. Jie nepriėjo prie vieningos nuomonės, kokį slenkstinį balą 2018 metų vasarą taikys stojantiems į valstybės nefinansuojamas vietas. Be to, tikimasi, kad ministerija mažesnį balą leis taikyti ir į dalį valstybės finansuojamų vietų – kai kurie rektoriai sako, kad žemesnė kartėlė turėtų galioti anksčiau baigusiems mokyklas. Šiemet stojantiesiems į universitetus taikytas trijų balų minimalus balas. Ministrė J.Petrauskienė ne kartą yra sakiusi, kad kitąmet jis turi didėti iki keturių balų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas