Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šąlantiems VGTU studentams grąžinta šiluma

Praėjusią savaitę šiluma užpildė ne visus Lietuvos aukštųjų mokyklų bendrabučius – dalis Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) studentų buvo priversti šalti. Šią savaitę studentų kambarių radiatoriai pagaliau šyla.
VGTU bendrabutis Sauletekyje
VGTU bendrabutis Sauletekyje / VGTU nuotr.

Socialiniame tinkle „Facebook“ praėjusią savaitę ėmė plisti nuotraukos, kuriose matyti, kad ieškodami būdų, kaip kambariuose pripildyti šilumos, studentai nestokoja fantazijos.

„VGTU bendrabučiuose – renovacija, tai šilumos žada dar porą savaičių neįjungti. Bet sprendimas visada yra!“ – optimizmo neprarado vienas šąlantis VGTU studentas. Būdų šildytis studentai sugalvojo įvairių būdų: kas panaudojo tam plaukų džiovintuvą, kas – lygintuvą, o kas nedidelę viryklę.

VGTU studento socialiniame tinkle įkelta nuotrauka

VGTU bendrabučiuos renovacija, tai šilumos žada dar porą savaičiu neįjungt. Bet sprendimas visada yra! (Justino nuotr.)

Posted by Studentų brolija ir seserija "barake.lt" on 2015 m. spalio 12 d.

Tuo metu VGTU kancleris Arūnas Komka 15min.lt teigė, kad pirmadienį buvo apšildomi keturi iš šešių bendrabučių, o likusiuose dvejuose šildymas pradedamas antradienį po šilumos punktų įrengimo darbų priėmimo.

„Norime pažymėti, kad kambarių temperatūra visuose bendrabučiuose atitinka nustatytus reikalavimus (šaltuoju metų laikotarpiu – 18–22 °C). Tai patvirtino ir Vilniaus visuomenės sveikatos centro atstovai, kurie vakar apsilankė bendrabučiuose ir išmatavo oro temperatūrą studentų gyvenamuosiuose kambariuose“, – antradienį teigė VGTU kancleris.

Žemiausia užfiksuota temperatūra nešildomame bendrabutyje – 18 laipsnių, aukščiausia – 25 laipsniai.

„Komfortiška temperatūra susijusi su bendrabučių Nr.1,  Nr. 3 ir Nr. 4 apšiltinimo darbais, kurių metu šildymo sistemos buvo pakeistos į šiuolaikiškas ir modernias“, – aiškino A.Komka.

Taip pat šiuose bendrabučiuose buvo apšiltintos sienos, stogai, rūsių patalpos bei pakeisti pastatų elektros instaliacijos pagrindiniai tinklai.​ „Tai ne tik padidina šilumą kambariuose, bet ir padeda sutaupyti energijos“, – pridūrė VGTU kancleris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas