Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulių universitetas keičia veidą: per 3 metus liks 5 padaliniai

Šiaulių universitetas pradės struktūros pertvarką, kurios planui pritarė paskutiniame įvykusiame posėdyje Universiteto tarybos nariai. Nuo kitų metų pradžios, sujungus dabartinius fakultetus, veiklą pradės 5 Šiaulių universiteto akademiniai padaliniai. Pertvarkos plane numatyta atsisakyti nereikalingų pastatų, optimizuoti studijų programų skaičių, įvykdyti administracijos sanglaudą.
Šiaulių universiteto Tarybos pirmininkas Rimvydas Vaštakas-pirmas-dešinėje.
Šiaulių universiteto Tarybos pirmininkas Rimvydas Vaštakas-pirmas-dešinėje. / Z.Ripinskio nuotr.

„Pertvarka vykdoma, siekiant užtikrinti geras Universiteto veiklos vykdymo sąlygas ir sumažinti finansinius kaštus. Dėl to numatoma suglaudinti padalinius, optimizuoti studijų programų kiekį, išspręsti jų nerentabilumo problemą ir atlikti kitus svarbius darbus“ , – universiteto pranešime cituojamas rektorius Donatas Jurgaitis.

Po struktūrinės pertvarkos turėtų likti 5 akademiniai padaliniai. Dabar veikiantys 6 fakultetai ir 1 institutas bus jungiami. Edukologijos fakultetas su Socialinės gerovės ir negalės studijų fakultetu ir Muzikos pedagogikos katedra; Humanitarinis fakultetas su Menų fakultetu ir Socialinių mokslų fakultetu; Informatikos, matematikos ir e. studijų institutas su Technologijos ir gamtos mokslų fakultetu.

Tęstinių studijų institutas ir Mokslo institutas lieka kaip buvę.

Iki vasario pradžios turėtų būti parengti naujai suformuotų padalinių nuostatai ir išrinkti jų vadovai. Pasak rektoriaus D.Jurgaičio, struktūrinei pertvarkai prireiks 3 metų.

Zenono Ripinskio nuotr./Šiaulių universiteto rektorius Donatas Jurgaitis
Zenono Ripinskio nuotr./Šiaulių universiteto rektorius Donatas Jurgaitis

Po pertvarkos naujai suformuotuose fakultetuose studijuotų apytiksliai nuo 600 iki 1000 studentų.

Priėmimo į bakalauro studijas (priėmimas į magistrantūros studijas vyksta sėkmingai) situacijai gerinti, anot D.Jurgaičio, bus aktyvinama studijų rinkodara, optimizuotas bakalauro studijų programų kiekis, atlikta studijų programų galimybių analizė, be to, bus aktyviau bendradarbiaujama su NVS šalių rinkomis, jungimasis į universitetų klasterį, kt.

„Universitete net 55 proc. vykdomų bakalauro studijų programų yra akredituotos 6 metams, tačiau ne visos yra paklausios tarp stojančiųjų. Nereikia manyti, kad mūsų universitete trūksta studijų kokybės, – teigė rrektorius. – Atvirkščiai. Šiaulių universitete vienam dėstytojui tenka mažiau studentų, dėl to kokybė yra geresnė ir nė kiek nenusileidžia kitų aukštųjų mokyklų studijų kokybei. Tai rodo studentų nuomonė įvairiuose reitinguose. Pagal jų vertinimą esame ne šešti, o treti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas