Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šiemet stojantieji galės rinktis visas Lietuvos sporto universiteto studijų programas

Viešojoje erdvėje skubotai paskelbtos Studijų kokybės vertinimo centro (SKVC) išvados apie Lietuvos sporto universitete (LSU), kaip ir kituose universitetuose, nuo naujų mokslo metų uždaromas tam tikras studijų programas buvo netikėtos ne tik dėstytojams, studentams, socialiniams partneriams, bet ir moksleiviams, šiemet ketinantiems rinktis studijas LSU.
LSU universitetas
LSU universitetas / Projekto partnerio nuotr.

Pasak LSU studijų prorektorės doc. dr. Jūratės Požėrienės, būsimiesiems studentams nereikėtų nerimauti – šiemet planuojantieji studijuoti LSU galės rinktis 8 bakalauro ir 10 magistrantūros studijų programų. „Džiugu, kad po universitetų kreipimosi SKVC bei Švietimo ir mokslo ministerija atliko pakartotinį studijų krypčių vertinimą atsižvelgiant į 2017 metų LSU mokslinius rodiklius ir akreditavo visas Universiteto vykdomas studijų programas. Šis sprendimas galioja iki reguliaraus vertinimo ir akreditavimo tvarkos aprašo patvirtinimo ir įsigaliojimo. Beje, Universiteto studijų programas puikiai įvertino ir tarptautiniai ekspertai“, – teigė prorektorė J.Požėrienė.

Taigi būsimieji studentai, kurie ketina įgyti universitetinį bakalauro laipsnį LSU, gali pretenduoti į Treniravimo sistemų, Kūno kultūros ir sporto, Kineziterapijos, Taikomosios fizinės veiklos, Fizinio aktyvumo ir visuomenės sveikatos, Fizinio aktyvumo ir sveikos gyvensenos, Sporto vadybos bei Sportinės rekreacijos ir turizmo studijas. Norintiesiems gilinti žinias LSU magistrantūroje siūlome Sporto edukologijos, Treniravimo sistemų, Turizmo ir sporto vadybos, Kūno kultūros, Sporto fiziologijos ir genetikos, Fizinio aktyvumo ir visuomenės sveikatos, Taikomosios fizinės veiklos, Kineziterapijos studijų programas ir dvi tarptautines programas anglų kalba – Sportinės veiklos analizė (Sport Performance Analysis) bei Krepšinio treniravimas ir valdymas (International Basketball Coaching and Management).

„Kodėl verta rinktis studijas Lietuvos sporto universitete? Sporto ir sveikatinimo sritys tampa vis svarbesnės, tad auga ir iniciatyvių šiuolaikinių specialistų poreikis. Nepasieksime didelių sporto laimėjimų, jeigu nebus gerų specialistų. Mes vieninteliai šalyje rengiame trenerius – apie 90 procentų visų Lietuvos trenerių yra mūsų absolventai. Mokyklose itin laukiami ir geri kūno kultūros mokytojai, kurie geba motyvuoti vaikus, pateikia naujausių žinių apie sportą, sveiką gyvenseną, padeda jiems suvokti fizinio aktyvumo naudą“, – teigia laikinoji rektorė Diana Rėklaitienė.

Entuziastingų, sportiškų ir komunikabilių jaunų specialistų ypač reikia visuomenės sveikatinimui, sveikai gyvensenai bei fiziniam aktyvumui skatinti. Kuo žmonės fiziškai aktyvesni, labiau rūpinasi sveikata, tuo daugiau naudos valstybei. Pavyzdžiui, moksliniais tyrimais įrodyta, kad fizinis aktyvumas gydo nuo 26 neinfekcinių lėtinių ligų.

Vis reikalingesni Lietuvoje tampa ir kineziterapeutai, reabilitacijos specialistai. Kompetentingų kineziterapeutų pagalbos nuolat prireikia ne tik sėdėjimo nuvargintiems, bet ir įvairias traumas patyrusiems ar ligų kamuojamiems žmonėms. Profesionalių kineziterapeutų, sveiko judesio mokytojų, poreikį jaučia ne tik ligoninės, klinikos, sveikatingumo klubai, bet ir sporto komandos, kuriose kineziterapeutas dažnai vadinamas komandos žaidėju.

Sparčiai plečiasi sporto verslo rinka, sportinės rekreacijos ir turizmo sritys. Jos pageidauja profesionalių, lanksčių ir kūrybingų vadybininkų, kurie jau studijų metais išmoksta ne tik valdyti ir administruoti sporto, laisvalaikio ir turizmo organizacijas, analizuoti jų veiklos galimybes, bet ir nestokoja idėjų, kaip plėtoti ateities sportą, aktyvų laisvalaikį ir turizmą.

VIDEO: Lietuvos sporto universitetas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas