Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šįmet Vilniuje mokyklas lankyti pradės 600 daugiau pirmokų nei pernai

Į sostinės mokyklas jau pakviesta apie 7 300 pirmokų, papildomai steigiama daugiau kaip 25 pirmųjų klasių komplektai. Vilnius nuolat auga ir sostinės mokyklas kasmet papildo vis daugiau pirmokų – šįmet pirmąsias klases lankyti pradės apie 600 daugiau vaikų nei pernai.
Rugsėjo 1-oji Šolomo Aleichemo ORT gimnazijoje
Šįmet pirmąsias klases lankyti pradės apie 600 daugiau vaikų nei pernai. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šiuo metu pirmokų poreikiams pritaikomi esamų patalpų ir kabinetų resursai, su švietimo įstaigų vadovais nagrinėjamos visos galimybės ir situacijos, kaip tinkamai sukomplektuoti naujas pirmokų klases. Ieškoma bendrų sprendimų kartu su vaikų tėveliais, kad jie kuo greičiau apsispręstų ir registruotų vaiką tik į vieną įstaigą, o ne į kelias vienu metu, rašoma Vilniaus miesto savivaldybės pranešime spaudai.

Nauji pirmųjų klasių komplektai bus steigiami Abraomo Kulviečio klasikinėje gimnazijoje, „Žėručio“ pradinėje mokykloje, Liepkalnio pagrindinėje mokykloje, Vilniaus inžinerijos licėjuje, Vilniaus Antakalnio progimnazijoje, Vilniaus Emilijos Pliaterytės ir kt. net šešios naujos pirmokų klasės bus formuojamos „Genio“ progimnazijoje, kurios įsikurs laisvose Centro mokyklos patalpose.

Prašymus dėl pirmokų priėmimo į mokyklas tėveliai gali pateikti iki rugpjūčio 15 d. Tuomet bus galutinai suformuoti klasių komplektai. Pirmenybė priskyrimui į mokyklas teikiama mokyklos aptarnavimo teritorijoje gyvenantiems vaikams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas