Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skelbiamas papildomas paraiškų priėmimas socialinėms stipendijoms gauti

Valstybinis studijų fondas informuoja, kad nuo spalio 22 d. yra skelbiamas papildomas paraiškų socialinei stipendijai gauti priėmimas. Studentai iki lapkričio 9 dienos jas turi pristatyti savo aukštosioms mokykloms.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

„Papildomame teikime gali dalyvauti visi, turintys teisę gauti socialinesstipendijas studentai, kuriems ši stipendija nebuvo skirta pagrindinio teikimometu", – sakė Ilona Jacob, Valstybinio studijų fondo Stipendijų ir finansinėsparamos skyriaus vedėja.

Aukštosios mokyklos studentų, kuriems siūloma skirti socialines stipendijas, sąrašus fondui turi pateikti iki lapkričio 15 dienos. Papildomo socialinių stipendijų teikimo metu stipendijos bus skiriamos likusiai semestro daliai.

Pasak I.Jacob, pagrindinio socialinių stipendijų teikimo metu fondo valdyba skyrė socialines stipendijas 7153 Lietuvos aukštųjų mokyklų studentams. Jiems rudens semestre bus išmokėta virš 14 mln. litų.

Fondo duomenimis, studentų, kuriems siūloma skirti socialines stipendijas, sąrašus pateikė 43 valstybinės ir privačios aukštosios mokyklos. Į sąrašus buvo įtraukti visi į socialinę stipendiją turintys teisę pretenduoti ir tinkamai dokumentus pateikę studentai, atitinkantys bent vieną iš nustatytų
socialinių kriterijų.

Atsižvelgiant į socialinius kriterijus, studentams iš nepasiturinčių šeimų ar vieniems gyvenantiems asmenims, turintiems teisę gauti arba gaunantiems socialinę pašalpą, buvo paskirtos 5418 stipendijos. 705 stipendijos buvo skirtos studentams, kuriems nustatytas 45 procentų ar mažesnis darbingumo lygis arba sunkus ar vidutinis neįgalumo lygis. 25 metų ir jaunesniems studentams, kuriems iki pilnametystės buvo nustatyta globa (rūpyba) arba jų tėvai (turėtas vienintelis iš tėvų) yra mirę, skirta 1030 stipendijų.

Paramą gavę studentai apie tai bus informuoti jų prašymuose nurodytu elektroniniu paštu. Kas mėnesį jie gaus po 390 litų. Socialinės stipendijos bus pervedamos į studentų asmenines sąskaitas iki einamojo mėnesio 27 dienos.

Spalį studentams bus pervesta stipendija už rugsėjo ir spalio mėnesius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas