Per Kalėdas skaitykite kartu. Prenumeratai -50%
Išbandyti

Socialinis kapitalas ir pažinimo galimybės

Lapkričio 6 d. parodoje „Mokykla 2015“ Vilniaus universiteto Filosofijos fakulteto docentė lektorė doc. dr. Laimutė Jakavonytė mokytojams skirtame renginyje analizuos socialinio kapitalo kūrimo, kaip naujos perspektyvos, aptariant švietimo reformos strategiją ir taktiką.
Mokykloje
Mokykloje / 123rf.com nuotr.

Socialinio kapitalo samprata leidžia pagrįsti teiginį, kad švietimo įstaigose yra kuriama pridėtinė vertė. Tai turėtų paskatinti reformų strategus suvokti būtinybę grąžinti švietimo įstaigas iš ekonominio „biudžeto išlaikytinių“ užribio ir rasti joms saugesnę ir oresnę vietą visuomenės subalansuotos plėtros vizijose.

Dabar dominuojantys švietimo sistemos kaitos strateginiai tikslai ir taktinės jų realizavimo priemonės nėra subalansuoti, kiekybiniai pokyčių vertinimo instrumentai iškreipia strateginius tikslus, nukreipia reformas link „matuojamų“ ir „palyginamų“, tačiau paviršinių ir trumpalaikių „pergalių“.

Jei strateginis reformų tikslas yra kokybiškos žinios, pritaikomos ilgalaikėje gyvenimo perspektyvoje kompetencijos ir įgūdžiai, tai pokyčių vertinimo kriterijai turi būti kokybiniai, orientuoti į tai, ką mokslininkai vadina socialinio kapitalo kūrimu.

Taip pat penktadienį Lietuvos nacionalinio muziejaus edukatorės ves renginį mokytojams, mokiniams, neformaliojo ugdymo institucijų auklėtiniams ir šeimoms – „Pažinimo“ programos pristatyme susipažinsite su Lietuvos nacionalinio muziejaus edukacijos programomis.

Praktinėje dalyje sužinosite apie Gediminaičių – Jogailaičių dinastiją (skirta 5–7 klasių mokiniams), Vilniaus praeitį ir dabartį (skirta 7–9 klasių mokiniams) ir veiklą „Atidaryk močiutės kraitinę skrynią“ (skirta 3–5 klasių mokiniams).

Registracija į renginius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tvarumu garsėjanti kompanija „Reynaers Aluminium“ prisidės prie unikalaus miestelio verslui statybų Kauno LEZ
Reklama
Energija veiksme: kaip Dakaro lenktynininkas valdo stresą ir iššūkius
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas