Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Studentas Aleksandro Stulginskio universitetą kaltina noru pasipinigauti, aukštoji mokykla turi paaiškinimus

Į 15min.lt redakciją kreipėsi Aleksandro Stulginskio universiteto (ASU) studentas, gyvenantis bendrabutyje. Šį kartą jis buvo atviras – sakė esą negalintis tylėti apie savivalę, kuri nukreipta prieš studentus, gyvenančius bendrabutyje.
Aleksandro Stulginskio universiteto bendrabutis
Aleksandro Stulginskio universiteto bendrabutis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tuo metu ASU bendrabučių administracijos vadovas Vaidas Bartuševičius viskam rado logiškus paaiškinimus, nors ir sutiko su kai kuriomis studento išsakytomis pastabomis.

„Mokausi ASU, gyvenu bendrabutyje. Galiu nuoširdžiai pasakyti, kad myliu ir gerbiu savo universitetą, bet negaliu tylėti apie savivalę, kuri nukreipta prieš studentus, gyvenančius bendrabučiuose“, – laišką pradėjo į redakciją parašęs studentas.

Kaltina noru pasipinigauti

Studentas mokesčių bendrabutyje pokyčius sieja su euro įvedimu. ASU, vaikino teigimu, suskubo pasipinigauti, įvesdamas fiksuotą mokestį, kuris studentui, gyvenančiam bendrabutyje, nerenovuotame kambaryje yra 50 Eur. „Anksčiau, dar neįjungus šildymo reikėdavo mokėti apie 100–120 Lt (29–35 Eur), o šalčiausią mėnesį – apie 160 Lt (43 Eur)“, – rašė studentas.

Įsivaizduokite situaciją: trijų žvaigždučių viešbutyje staiga jūsų paprašo susimokėti daugiau, nes ateityje jie planuoja būti penkių žvaigždučių viešbučiu. Kaip reaguotumėt? – piktinosi laiške vaikinas.

ASU, pasak jo, tai motyvavo kaip investiciją į bendrabučio gyvenimo sąlygų gerinimą, kurios bus ateityje.

„Po velnių, kodėl aš dabar turiu mokėti daugiau už sąlygas, kurios galbūt bus ateityje? Įsivaizduokite situaciją: trijų žvaigždučių viešbutyje staiga jūsų paprašo susimokėti daugiau, nes ateityje jie planuoja būti penkių žvaigždučių viešbučiu. Kaip reaguotumėt?“ – piktinosi laiške vaikinas.

50 Eur – už negyvenimą bendrabutyje

Jis pažymėjo, kad studentai rinko parašus prieš fiksuotą mokestį, tačiau tai nieko nepakeitė. „Negana to, mokslo metų pabaigoje naujiena: norėdamas išsaugoti savo vietą bendrabutyje, už kiekvieną vasaros mėnesį, kurį ten negyveni, turi susimokėti 20 Eur“, – teigė jis.

Matematika, anot jo, paprasta: už du su puse mėnesio, kurį bendrabutyje net negyveni, turi pakloti 50 Eur. Šis mokestis esą taip pat įvestas po euro įvedimo.

Po vasaros nemalonios naujienos nesibaigė. Anot vaikino, vieno bendrabučio stovėjimo aikštelė staiga tapo mokama – 10 Eur per mėnesį.

„Negana to, staiga FIKSUOTAS – pabrėžiu fiksuotas mokestis pakilo dviem Eur. Ar fiksuotas mokestis neturėtų būti nekintantis? O galbūt aš blogai interpretuoju žodį „fiksuotas“?“ – retoriškai klausė studentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas