Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Studentų bendrabučiai Vilniuje ir Kaune: vaizdas skiriasi kaip diena ir naktis

15min.lt pasiekė anonimo laiškas, žmogus atsiuntė dviejų studentų bendrabučių nuotraukas – Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) ir Kauno technologijos universiteto (KTU). Jaunuolis atkreipia dėmesį į tai, kad sąlygos tiesiog nesulyginamos – VGTU bendrabutyje Nr. 4 pirmakursis esą tiesiog nustėro. Studentas gavo bendrabutį, o nuvykęs jo apžiūrėti ir radęs vaizdus, kurie matyti pridėtose nuotraukose, toli gražu juo nesusižavėjo.
VGTU bendrabutyje
VGTU bendrabutyje / 15min.lt skaitytojo nuotr.

„Visų pirma, labai apgailestaujame, kad studentas nusivylė VGTU bendrabučiais. Be abejonės, daugeliui bendrabučių reikia renovacijos – tai stengiamės kuo greičiau įgyvendinti“, – apžiūrėjęs nuotraukas ir gavęs laišką dėl šio studento nusiskundimų 15min.lt teigė VGTU kancleris Arūnas Komka.

15min.lt skaitytojo nuotr./VGTU bendrabutyje
15min.lt skaitytojo nuotr./VGTU bendrabutyje

Vyksta renovacija

Šiuo metu renovuojami bendrabučiai Nr.3 ir minėtas Nr.4 (Saulėtekio al. 16 ir 18). Darbai, kuriuos atlieka UAB „LitCon“, turėtų būti baigti spalio 30 d. Renovuojamas ir užsienio studentų bendrabutis Nr. 6 (Saulėtekio al. 39A), prieš mėnesį pradėti darbai ir bendrabutyje Nr.1 (Saulėtekio al. 25).

„VGTU yra pasirašęs 3,765 mln. Eur vertės lengvatinių paskolų sutarčių su Viešųjų investicijų plėtros agentūra keturiems studentų bendrabučiams atnaujinti, t. y. energinį efektyvumą didinančioms priemonėms įgyvendinti. Apšiltinimo darbus itin turėtų pajusti gyvenantieji kampiniuose kambariuose, anksčiau susidūrę su didesnės drėgmės problema. Tikimės, jog studentai bus atsakingi ir noriai palaikys tvarką bei švarą savo kambariuose“, – sakė A.Komka.

Tikimės, jog studentai bus atsakingi ir noriai palaikys tvarką bei švarą savo kambariuose, – sakė A.Komka.

VGTU bendrabučio kambario kainos svyruoja nuo 52,13 (už vietą triviečiame kambaryje) iki 57,92 Eur (už vienvietį kambarį).

VGTU studentai skundus dėl bendrabučio gali išsakyti keliais būdais. Dažniausiai jie registruojami internetu ir adresuojami VGTU bendrabučius administruojančiai įmonei UAB „Economus“, pranešti bendrabučio budinčiajam arba administratoriui, kurie juos užregistruos. Užregistruota problema iš registro pašalinama tik tada, kai būna išspręsta.

Priminsime, kad ne kartą studentai skundėsi dėl prastų gyvenimo sąlygų bei netvarkos VGTU bendrabučiuose.

Atnaujinimai – praėjusiais metais

Tuo metu KTU Viešųjų ryšių projektų vadovė Eglė Šliurpaitė 15min.lt teigė, kad KTU kasmet yra atliekama universiteto bendrabučiuose teikiamų apgyvendinimo paslaugų kokybės vertinimo apklausa, kurioje visi universiteto bendrabučių gyventojai gali reikšti savo nuomonę.

Dar praėjusiais metais atnaujinome dalį lovų, stalų, kėdžių, susidėvėjusias dujines virykles, skalbimo ir džiovinimo mašinas. Didžiojoje dalyje kambarių pakeitėme apšvietimo sistemą, – pasakojo E.Šliurpaitė.

„Atsižvelgdami į jų poreikius, geriname bendrabučių gyvenimo sąlygas. Kiekviename bendrabutyje veikia savivaldos, kurios teikia pasiūlymus dėl bendrabučio patogumų kūrimo. Dar praėjusiais metais, siekdami pagerinti studentų gyvenimo sąlygas, atnaujinome dalį lovų, stalų, kėdžių, susidėvėjusias dujines virykles, skalbimo ir džiovinimo mašinas. Didžiojoje dalyje kambarių pakeitėme apšvietimo sistemą“, – pasakojo E.Šliurpaitė.

Jos teigimu, buvo investuota ir į studentų laisvalaikio erdves: sutvarkytos krepšinio aikštelės, įrengtos dviračių saugojimo patalpos, visose bendrabučių laisvalaikio zonose pakabinti plokščiaekraniai televizoriai. Artėjant Rugsėjo 1-ąjai XIV, XV, XVI bendrabučiuose buvo atlikti kambarių remonto darbai – 28 bendrabučio gyventojai apsigyveno naujuose, erdviuose, apstatytuose naujais baldais kambariuose.

Skundų pasitaiko

Skundų KTU dėl bendrabučių taip pat pasitaiko – jie sprendžiami pagal galimybes, avariniai gedimai šalinami nedelsiant.

„Universitete yra įdiegta informacinė ūkio pagalbos sistema, todėl kiekvienas studentas gali ir pats, pasirinkęs jam patogų būdą, registruoti gedimus: registruoti juos pagalbos sistemoje, informuoti el. paštu, telefonu arba tiesiogiai bendrabučio valdytoją, registruoti gedimus žurnaluose, kurie yra pas bendrabučių budėtojus ir atsakingas padalinys šalina gedimus“, – sakė ji.

Jei reikalingas ne einamasis remontas, o didesnės investicijos, pasak KTU atstovės, jos įtraukiamos į ilgalaikius remonto planus ir numatomos lėšos biudžete. Patvirtinus lėšų skyrimą universitete nustatyta tvarka, atliekami darbai.

Šiuo metu KTU renovuoti keturi bendrabučiai. „Šie pastatai yra apšiltinti iš išorės, renovuotas jų vidus, pakeisti baldai. Be šių, turime dar du pastatus, kurie yra renovuoti iš išorės. Taip pat dvejose bendrabučiuose turime visiškai renovuotus pirmus aukštus“, – teigė KTU atstovė.

KTU šiuo metu turi 12 bendrabučių, kuriuose – beveik 3000 vietų. Studentams galime pasiūlyti vienvietį, dvivietį, trivietį kambarį. Bendrabučio vienos vietos mėnesio mokestis už apgyvendinimą svyruoja nuo 46,34,03 Eur iki 115,85 Eur.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas