Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Susitikimas su kampanijos „Už saugią Lietuvą“ ambasadoriais

2015 m. buvo užregistruota beveik 40 tūkst. pranešimų apie smurtą artimoje aplinkoje, 19 tūkst. vaikų auga socialinės rizikos šeimose, 3 300 vaikų auga globos namuose, kas trečias mokinys patiria patyčias, 3 kartus didesnis nei ES-28 vidurkis savižudybių skaičius (30,7 atvejo 100 tūkst. gyventojų), didžiausias ES suvartojamo alkoholio kiekis.
Nacionalinės kampanijos „Už saugią Lietuvą“ atidarymo renginys
Nacionalinės kampanijos „Už saugią Lietuvą“ atidarymo renginys / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Yra daug būdų padėti sunkumus išgyvenantiems žmonėms saugiai kurti savo gyvenimą Lietuvoje, aktyviai stabdyti smurtą, patyčias, vykdyti savižudybių prevenciją, mažinti priklausomybių mastą, skatinti įvaikinimą ir vaikų globą šeimose – tai visos visuomenės, ne tik atsakingų institucijų ir nevyriausybinių organizacijų reikalas.

Kampanija „Už saugią Lietuvą“ telkia visuomenę – NVO, bendruomenes, savivaldybes, socialinius darbuotojus, valstybės institucijas, švietimo ir kultūros įstaigas, socialiai atsakingo verslo įmones, žiniasklaidos kanalus ir žinomus žmones – bendromis pastangomis keisti Lietuvą. Kiekvieną žmogų skatiname nebūti abejingą ir prisidėti sprendžiant skaudžiausias visuomenės problemas.

Lapkričio 25 d. 12 val. kampanijos „Už saugią Lietuvą“ ambasadoriai atvyks papasakoti, kaip galima savo darbais ir veikla prisidėti keičiant Lietuvą. Susitikimas vyks restorane AD SUM (tarp 4 ir 5 salės).

Susitikimą organizuoja Lietuvos Respublikos Prezidentūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas