Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švietimo ministerijoje apdovanoti Metų mokytojai, įteiktos kitos premijos

Premjerė Ingrida Šimonytė ir švietimo ministrė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė penktadienį įteikė apdovanojimus aštuoniems Metų mokytojams, taip pat Meilės Lukšienės premiją ir lituanistinio švietimo mokytojo (dėstytojo) premiją.
Metų mokytojų apdovanojimai
Metų mokytojų apdovanojimai / Laimos Penek/Vyriausybės spaudos tarnybos nuotr.

„Mokytojo dienos išvakarėse visuomet skamba daug gražių ir teisingų žodžių, visiškai pelnytų komplimentų mokytojams. Nes daugelio mūsų gyvenimuose mokytojas nėra tik žmogus, išmokęs uždavinių sprendimo ar įpareigojęs atsiversti knygą“, – Vyriausybės spaudos tarnybos pranešime sakė ministrė pirmininkė.

„Labai dažnai tai, ką geriausio mumyse palieka mokytojai, yra sunku ir apibūdinti. Tai gali būti sudominimas tuo, ko dar nebuvai atradęs, stumtelėjimas ta kryptimi, kuria nedrįsai ar nežinojai galintis eiti. Gebėjimas pastebėti, sudominti, padėti, o kai nesiseka – paguosti ir vis iš naujo sutelkti žinių paieškoms yra galbūt sunkiausiai pamatomas, bet svarbiausias mokytojo darbas. Ačiū jums už tai“, – pridūrė ji.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos įsteigtos Metų mokytojo premijos tikslas – įvertinti mokytojų profesinės veiklos rezultatus ir skatinti juos kūrybinei iniciatyvai.

Premija skiriama mokytojams, pagalbos mokiniui specialistams už reikšmingiausius pastarųjų penkerių metų nuopelnus profesinėje veikloje.

Šiemet Metų mokytojo premijos įteiktos aštuoniems mokytojams. Tarptautinės mokytojų dienos proga 53 pedagogai apdovanoti padėkos raštais

„Mokytojų premijos skiriamos už labai įvairią, daugiasluoksnę veiklą: pilietiškumo, bendražmogiškų vertybių diegimą, inovatyvius metodinius darbus, aktyvią, kūrybišką veiklą mokyklos bendruomenėje, iniciatyvumą dalyvaujant pedagoginėje, visuomeninėje, kultūrinėje veikloje“, – teigė švietimo, mokslo ir sporto ministrė.

„Jūsų veikla peržengia mokyklos ribos, neretai – ir Lietuvos ribas. Peržengia net ir profesijos ribas. Mokytojo širdis tokia – linkusi dalintis, dalinti, atiduoti save kitiems, auginti. Linkiu stiprybės, kantrybės ir aistros jūsų kilniam darbui“, – sakė ji.

Metų mokytojo premijos skirtos Panevėžio rajono Velžio gimnazijos pradinio ugdymo mokytojai ekspertei Jolantai Andriuškevičienei, Kuršėnų Pavenčių mokyklos-daugiafunkcio centro matematikos mokytojai ekspertei Rasytei Gedaminskienei, Kauno Juozo Urbšio progimnazijos geografijos mokytojui metodininkui Mindaugui Norkevičiui, Klaipėdos Litorinos mokyklos lietuvių kalbos mokytojai ekspertei Sigitai Koroliovei.

Premijos taip pat įteiktos Alytaus šv. Benedikto gimnazijos geografijos, ekonomikos ir verslumo mokytojui metodininkui Modestui Raudoniui, Plungės „Saulės“ gimnazijos geografijos mokytojai ekspertei Ingridai Tamošauskienei, Prienų „Žiburio“ gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytojai ekspertei Nijolei Šervenikaitei, Vilniaus Sausio 13-osios progimnazijos meno vadovei, choreografei Marytei Rimutei Zaleckaitei,

2023 metų Lituanistinio švietimo mokytojo (dėstytojo) premija buvo paskirta Airijoje veikiančios Kavano lituanistinės mokyklos „Gintarėlis“ vadovei ir lietuvių kalbos mokytojai Donatai Simonaitienei. Ši premija konkurso būdu skiriama už nuopelnus lituanistinio švietimo veikloje, mokinių, studentų pasiekimus.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos įsteigta Meilės Lukšienės premija įteikta Vilniaus jėzuitų gimnazijos matematikos mokytojui Šarūnui Vaitkui.

Ši premija skiriama už sėkmingą pedagoginės veiklos startą, demokratiškumo, humaniškumo, kūrybiškumo idėjų įgyvendinimą ir sklaidą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas