Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tėvo atsakas į raštelį iš mokyklos „sprogdina“ internetą

Paprastai iš mokyklos vaikai parneša panašaus turinio raštelius kaip „Mes organizuojame išvyką, ar jūsų vaikas bus išleistas vykti kartu?“ arba „Šiuo metu – gripo sezonas, pasirašykite, kad būtų skiepijamas jūsų vaikas“. Tačiau JAV transliuojamoje laidoje „The Daily Show“ rašytoju dirbantis Danielis Radoshas nustebo, kokį raštelį jam parnešė aštuntokas sūnus Milo.
Klasė
Klasė / 123rf.com nuotr.
Temos: 2 Vaikai Švietimas

Raštelyje buvo prašoma tėvų leidimo... skaityti. Buvo klausiama, ar tėvai suteikia leidimą savo vaikui perskaityti Ray Bradbury knygą „451º Farenheito“.

„Ši knyga ginčytina, nes joje nagrinėjama nelegalumo ir knygų cenzūros tema, kūrinyje yra keiksmažodžių ir nešvankybių“, – teigiama raštelyje.

D.Radoshas parašė ironišką atsakymą į šį raštelį. Tėvo atsakas socialiniame tinkle „Twitter“ sulaukė didžiulio dėmesio. Štai ką jis parašė:

„Man patinka šis laiškas! Tikrai puikus būdas pristatyti mokiniams kūrinio temą, kad knygos yra tokios pavojingos, jog visuomenės institucijos – mokyklos ir tėvai – gali būti pasiryžę susivienyti prieš vaikus ir užkirsti kelią vienai iš jų perskaityti. Pakankamai lengva perskaityti knygą ir pasakyti „Tai yra beprotiška! To niekada negalėtų nutikti!“.

Vis dėlto apsimesti moksleivių atstovais ir žengti normalų iš pirmo žvilgsnio žingsnį cenzūros link – tai puikus būdas parodyti, kokia klastinga ji gali būti. Esu tikras, kad tuomet, kai knygų klubo susirinkimas pasibaigs, o moksleiviai supras, ko iš tikrųjų siekta šiuo rašteliu, jie bus labai nustebinti, kiek vaikų iš tiesų pamanė, kad jis tikras.

Be to, mano sūnaus Milo nerimas, kad dėl to, jog jis leido pridėti prie šio raštelio mano atsaką, jam prilipins „problemų ieškotojo“ etiketę, parodo, kodėl daug personažų lengviau priima pasaulį, kuriame gyvena, užuot metę iššūkį. Aš sūnui užtikrinau, kad mokytojas bus jo pusėje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas