Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Už emocinį stresą vaikams ir V.Bareikio klipo demonstraciją – įspėjimas Vilniaus Gedimino progimnazijos mokytojai

Nederamu elgesiu su vaikais kaltinta Vilniaus kunigaikščio Gedimino progimnazijos mokytoja Vida Lukaševičienė sulaukė tarnybinio patikrinimo pabaigos – gavo įspėjimą. „Iš didelio debesies yra daug negražaus lietaus“, – situaciją įvertino ji ir teigė laukianti mokyklos direktoriaus atsiprašymo.
Mokslo šventė Vilniuje
Mokslo šventė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Apie tyrimo pabaigą 15min informavo progimnazijos raštinės vadovė Olga Mackelo.

„Vilniaus kunigaikščio Gedimino progimnazijos tarnybinio patikrinimo komisija nustatė, kad priešmokyklinio ugdymo pedagogė padarė darbo pareigų pažeidimų, nes 2019 metų spalio 10 dieną nedarbo mokykloje metu atėjusi į mokyklą savo netinkamu elgesiu sukėlė emocinį stresą vaikui ir tėvams“, – nurodė ji.

Be to, patikrinimo metu esą nustatyta, kad „pedagogė ugdymo procese naudojo netinkamus ugdymo metodus ir priemones (Vido Bareikio vaizdo klipo „Nervai“ demonstravimas), savo išsireiškimais (mokytojos žodžiais, juodasis humoras) provokavo ir sukėlė vaikams emocinę įtampą“.

VIDEO: Vidas Bareikis - NERVAI

Komisijos duomenimis, tokiu būdu V.Lukaševičienė pažeidė Švietimo ir Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymus, progimnazijos darbo tvarkos taisykles bei elgesio kodeksą.

Pedagogė įspėta, kad padarius tokių pat pažeidimų su ja gali būti nutraukta darbo sutartis.

„Vadovaujantis Lietuvos Respublikos darbo kodekso nuostatais priešmokyklinio ugdymo pedagogė įspėta, kad padarius tokių pat pažeidimų su ja gali būti nutraukta darbo sutartis“, – atsakyme raštu išdėstė O.Mackelo ir pridūrė, kad situaciją V.Lukaševičienės vadovaujamoje priešmokyklinio ugdymo grupėje ir toliau stebės mokyklos administracija.

„Iš didelio debesies yra daug negražaus lietaus“, – taip įspėjimą ir komisijos sprendimą įvertino V.Lukaševičienė.

Galimu smurtu ir emocine prievarta kaltinta mokytoja anksčiau kuriam laikui buvo nušalinta nuo darbo. Šį nušalinimą progimnazijos direktorius Darbo ginčų komisijai pripažino pertekliniu, tikino V.Lukaševičienė, o dabar pasibaigus patikrinimui esą turėtų ir atsiprašyti.

„Be abejo, šitą dalyką reikėtų, kad jis padarytų“, – teigė V.Lukaševičienė ir pridūrė, kad jos istorija „nuskambėjo per respubliką“.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Rimantas Remeika
Luko Balandžio / 15min nuotr./Rimantas Remeika

Beje, progimnazijos vadovas Rimantas Remeika anksčiau 15min teigė atsiprašysiantis mokytojos, jei nebus įrodyta prasižengimų.

„Jeigu bus įrodyta, kad ji smurtavo prieš vaikus, čia jau yra baudžiamoji atsakomybė, matyt, prokuratūros reikalas – mes atiduosim į prokuratūrą. Jeigu tai bus neįrodyta, tai atsiprašysim mokytojos ir ji dirbs toliau. O jeigu bus tam tikri elgesio prasižengimai, grubus, nepedagoginis elgesys, kuris galimai sukelia stresą vaikams, tai fiksuosime kaip netinkamą elgesį – paprašysime mokytojos išeiti iš darbo“, – dėstė jis.

Kalbėdama apie pamokos metu demonstruotą V.Bareikio klipą, V.Lukaševičienė pabrėžė, kad jis neturi amžiaus cenzo.

„Tas klipas neturi nei N-14, nei N-6, nei N-5. Nieko neturi, – tikino pedagogė. – Manęs niekas asmeniškai nepaklausė, nei kurioje vietoje, [nei] kaip demonstravau.“

Dabar, anot V.Lukaševičienės, darbas jos vadovaujamoje priešmokyklinėje grupėje vyksta gražiai: „Mes dirbam labai gražiai, vakar buvo spektaklis „Grybų karas“, mes visi pasirodėm, visi pasidžiaugėm.“

Vilniaus kunigaikščio Gedimino progimnazijos komisija patikrinimą dėl V.Lukaševičienės elgesio spalio viduryje pradėjo sulaukusi tėvų skundo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas