Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VDK studentė tvirtina girdėjusi tokią nuotraukos kritiką: „Nieko, tik mergaitė atrodo kaip ką tik iš***ta“

Į 15min.lt redakciją kreipėsi Vilniaus dizaino kolegijos (VDK) studentė, kuriai nebuvo leista gintis baigiamojo darbo. Iš laiško susidaro įspūdis, kad šioje aukštojoje mokykloje blogai buvo beveik viskas. Kritikos mergina pažėrė ir administracijai, ir dėstytojams. Negana to, aukštojo mokslo įstaigoje mergina tvirtino išgirdusi štai tokią vieno iš savo darbų kritiką: „Nieko nuotrauka, tik mergaitė atrodo kaip ką tik iš***ta“. Tuo metu VDK vertina šį skundą kaip įpykusios studentės, kuriai dėl prastai parengto baigiamojo darbo nebuvo leista jo ginti, savotišką kerštą aukštajai mokyklai.
Pora
Pora / Vida Press nuotr.

VDK teigimu, studentė prie baigiamojo darbo gynimo nebuvo prileista dėl žemo baigiamojo darbo estetinio-meninio lygio. Beje, VDK gavo šios studentės prašymą kartoti taikomosios fotografijos programos kursą. „Retorinis klausimas – ar neatrodo keista tai, kad po neva patirtų sunkumų VDK, studentė toliau pageidauja tęsti studijas šioje institucijoje?“ – klausia VDK.

Prieš trejus metus mokyklą baigusi mergina studijoms pasirinko VDK. Šį savo pasirinkimą mergina grindžia tuo, kad tapo reklamos auka.

„Viskas mokslo metų pradžioje atrodė gerai, neskaitant to, kad, važiuojant pasirašyti dokumentų buvo labai sunku rasti kolegiją, kadangi didelių skiriamųjų ženklų nebuvo. VDK ženklas nublanksta prieš kitas įmones, įsikūrusias tame pačiame pastate“, – vos įstojusi į fotografijos studijas pirmuosius nepatogumus įžvelgė mergina.

Pasak jos, įdomiausioji dalis prasidėjo pirmame kurse. Dažnas paskaitų nebuvimas bei administracijos darbas esą privertė nusivilti.

Nusivylė dėstytojais

„Tik atėję į paskaitą, gaudavome laišką, kad jos nebus arba išvis apie tai nebūdavo pranešama. Turėdavome eiti į administraciją ir klausti, ar paskaita bus, ar ne“, – tvirtino ji. Nedžiugino esą ne tik administracijos darbas, bet ir dėstytojai.

Merginos teigimu, kolegijoje darbus reikėdavo daryti taip, kaip nori dėstytojai. „Jei darai kažką savaip, iškart esi išpeikiamas. Žinoma, visose disciplinose yra vienokių ar kitokių reikalavimų, bet savo nuomonės neturėjimas, nemanau, kad skaitosi“, – piktinosi mergina.

Ji sako susitaikiusi su šiuo dėstytojų reikalavimu ir darbus darydavusi taip, kaip jie nori, tačiau blogiausia, pasak merginos, buvo tai, kad peržiūrų metu retai kada darbas būna vertas dėmesio – esą kiekvienas dėstytojas vis randa prie ko prikibti.

„Kalbant apie peržiūras, jos yra keturis kartus per metus – dvi tarpinės ir dvi galutinės. Kiekvienai peržiūrai yra spausdinami eskiziniai segtuvai, taip pat 100x70 m kartono lakštai, ant kurių yra nuotraukos ar kiti darbai. Dar dabar atsimenu pirmo kurso peržiūrą – vien segtuvams išleidau apie 300 Lt (77 Eur), o ką kalbėti apie planšetus, kai vieno kaina – apie 29-31 Lt (8-9 Eur)“, – skaičiavo išlaidas studentė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas