Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VDU atsisveikino su prorusiškus Donbaso teroristus ginančiu dėstytoju

Vytauto Didžiojo universiteto Politikos mokslų ir diplomatijos fakultetas (VDU PMDF) skuba patikslinti, kad prof. Asieras Blasas Mendoza iš Baskų universiteto (Ispanija) nedirba universitete ir nėra bendruomenės narys.
Vytauto Didžiojo universitetas
Vytauto Didžiojo universitetas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tai VDU suskubo neigti, kai buvo sulaukta studentų pretenzijų, kad šis dėstytojas esą tebedirba universitete. 

„Asieras Blasas Mendoza yra dalyvavęs prosovietiniame mitinge Bilbao mieste Ispanijoje, taip pat turi savo tinklaraštį, palaikantį Donbaso kovotojus. Yra ne kartą daręs interviu su Donbaso kovotojais. Šis žmogus neturėtų dėstyti Lietuvoje. Jis yra koloradas ir prorusiškas teroristas separatistas“, – tokį VDU studento laišką gavo ir 15min.lt

VDU Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto prodekanas dr. Giedrius Česnakas 15min.lt teigė, kad prof. A.B.Mendoza buvo atvykęs į Politikos mokslų ir diplomatijos fakultetą kaip „Erasmus+“ programos vizituojantis dėstytojas ir skaitė dvi paskaitas, susijusias su jo vykdoma moksline veikla: „Apsisprendimo procesas ES: Katalonijos ir Baskų krašto atvejai“ ir „Ispanijos ir Prancūzijos politinės sistemos ir politinė tradicija“.

Prof. Asiero Blaso Mendoza pažiūros ir vertinimai Ukrainos teritorinio integralumo atžvilgiu nebuvo žinomi. Universitetas gerbia žmogaus teisę į asmeninio gyvenimo privatumą, – teigė G.Česnakas. 

„Atvykstančiųjų dėstytojų atranka VDU vykdoma atsižvelgiant į dėstytojų pateikiamus gyvenimo aprašymus ir jų mokslinės veiklos pasiekimus. Prof. A.B.Mendoza pažiūros ir vertinimai Ukrainos teritorinio integralumo atžvilgiu nebuvo žinomi. Universitetas gerbia žmogaus teisę į asmeninio gyvenimo privatumą“, – teigė G.Česnakas. 

Pažiūros prasilenkia su universiteto vertybėmis 

Anot VDU Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto prodekano, įvertinus gautą medžiagą, VDU gali konstatuoti, kad profesoriaus pažiūros neatitinka VDU vertybių ir pozicijų, todėl prof. A.B.Mendoza nebus kviečiamas dėstyti universitete.

„VDU vykdydamas didaktinę ir akademinę veiklą remiasi demokratijos, pagarbos žmogaus teisėms, pagarbos tarptautinei teisei vertybėmis. Universitetas laikosi Lietuvos pozicijų dėl Ukrainos teritorinio vientisumo, bendradarbiauja su Ukrainos akademinėmis institucijomis, čia studijuoja studentai iš Ukrainos“, – komentavo G.Česnakas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas