Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

VDU Švietimo akademijoje bus kuriamas Vilniaus polonistikos švietimo centras

Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Švietimo akademijoje ateityje ketinama steigti Vilniaus polonistikos švietimo centrą. „Šiandien mes kartu pasitarę ir Seime, ir Vyriausybėje galvojame, kad Švietimo akademijoje, kuri yra Vytauto Didžiojo universiteto padalinys, turi atsirasti polonistikos centras“, – penktadienį per spaudos konferenciją sakė Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininkas Eugenijus Jovaiša.
VDU nuleista universiteto vėliava
VDU / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Jis drauge su VDU rektoriumi Juozu Augučiu ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos Seimo nariu Jaroslavu Narkevičiumi penktadienį pasirašė susitarimą dėl lenkų kalbos pedagogų ir kitų dalykų mokytojų lenkų kalba rengimo tęstinumo.

„Tai nebus vien lenkų kalbos (studijos – BNS): mokyklose su vienu dalyku sunkoka mokytojams išsiversti, atsiranda galimybė studentams, kurie studijuos pedagoginėse lenkų kalbos programose, įgyti, pavyzdžiui, anglų kalbą šalia, įgyti kitus dalykus, kurie artimi, pasirinktinai. Visos universiteto galimybės yra atidaromos“, – sakė J.Augutis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Juozas Augutis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Juozas Augutis

Susitarime teigiama, kad VDU 2019 metais skelbs priėmimą į lenkų kalbos pedagogikos krypties studijas. Šios studijos vyks Vilniuje, o ateityje šios studijų krypties pagrindu bus kuriamas ir Polonistikos švietimo centras.

Pasak J.Augučio, studentams bus sudaroma galimybė atvykti pasimokyti ir Kaune bei pasinaudoti universiteto siūlomomis galimybėmis. Centras taip pat padės persikvalifikuoti jau dirbantiems mokytojams.

Vykdant universitetų tinklo pertvarką Lietuvos edukologijos universitetas yra prijungiamas prie VDU. Po sujungimo šiuo metu sostinėje esantis LEU veiks kaip VDU Švietimo akademija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas