Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus universitetas nesijungs, nes nenori kristi tarptautiniuose reitinguose

Vilniaus universitetas (VU) nesiims iniciatyvos jungtis su kitomis aukštosiomis mokyklomis, nes tai reikštų jo smukimą pagal tarptautinius reitingus, interviu „Verslo žinioms“ teigia universiteto rektorius Artūras Žukauskas.
Vilniaus universitetas
Vilniaus universitetas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Tai labai paprasta, bet kokio Lietuvos universiteto prijungimas prie VU sodina pastarąjį tarptautiniame reitinge. Dėl to mechaninio jungimo su bet kokiu universitetu niekas nenori ir mes paliekame šį klausimą valstybės strategijai. O ten norima turėti bent vieną universitetą tarp 500 geriausių“, – teigia beveik metus VU vadovaujantis A.Žukauskas.

Anot jo, siekdama optimizuoti universitetų tinklą, pati valstybė ir turėtų sukti galvą, kaip šitą dilemą išspręsti. Rektorius sakė pasigendąs valstybės strategijos, ko norima iš aukštojo mokslo.

„Žinau, kad sujungus Lietuvos veterinarijos akademijai (LVA) ir Kauno medicinos universitetui (KMU) iki šiol ten yra dvi buhalterijos ir už tai buvo sumokėta 50 mln Lt (14,5 mln. Eur). Tai toks yra jungimasis ir jungimas. Jeigu už jungimą duoda 50 mln. eurų, aš sutinku susijungti net su kokiu nors Kazimiero Simonavičiaus universitetu ir paskui tai užmiršti“, – svarstė Vilniaus universiteto rektorius, pabrėžiantis, kad ne aukštosios mokyklos dydis lemia kokybinius dalykus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas