Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VPU pedagogikos pirmakursiai dar negavo stipendijų už rugsėjį

Vilniaus pedagoginio universiteto (VPU) pirmakursiai tebelaukia Švietimo ir mokslo ministerijos žadėtų specialių 400 litų stipendijų. Nors trečiadienį prasideda pirmasis žiemos mėnuo, pirmakursiai iki šiol nesulaukė stipendijų dar už rugsėjį.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Apie vėluojančias specialias pedagoginių studijų studentams skirtas stipendijas žiniasklaida skelbė dar spalio mėnesį. Tada buvo žadėta, kad stipendijos artimiausiu metu bus išmokėtos, tačiau tai padaryta nebuvo. Specialios stipendijos priklauso pusei įstojusių į pedagogines studijas.

Į „15min“ redakcija kreipėsi VPU Studentų atstovybės nariais prisistatę studentai.

„Mes, VPU Studentų atstovybės nariai kreipiamės į „15min“ redakciją su viltimi, kad būsime išgirsti. Mūsų nepasitenkinimo priežastis – tai uždelstas skatinamujų stipendijų išmokėjimas pirmakursiams studentams“, – rašoma studentų laiške „15min“.

Anot laiško, nėra teikiama jokia informacija apie stipendijų mokėjimo tvarką ir terminus. Tokiu savo elgesiu, pasak laiško, VPU Taryba parodo visišką nenorą atsižvelgti į studentų interesus ir pažeidžia Studentų teisių deklaracijos Pagrindinių principų 4 nuostatą.

 VPU Studentų atstovybės prezidentas Dmitrijus Ilgevičius portalą Delfi.lt patikino, kad šią savaitę pinigai turėtų pasiekti studentų sąskaitas.
 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas