Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

VU Filosofijos fakulteto studentai kviečia į „Fiesta Personæ“ šventę

Šių metų kovo 4–5 dienomis Vilniaus universiteto Filosofijos fakulteto studentai ir vėl atveria duris į Fakulteto šventę „Fiesta Personæ“. Kviečiami ne tik studentai, bet ir visi, kurie domisi mokslu ar nori puikiai praleisti vakarą bardų muzikos apsuptyje.
Visi „Fiesta Personæ“ koordinatoriai
Visi „Fiesta Personæ“ koordinatoriai / Organizatorių nuotr.

Plačiau apie idėjas ir renginius išplatintame pranešime pasakoja organizatorius, studentas Nojus Budavičius.

- Kas yra „Fiesta Personæ“? Ką tai reiškia?

- Fiesta Personæ išvertus iš lotynų kalbos reiškia žmogaus, asmens šventę. Tokia šventė Fakultete pirmą kartą buvo surengta 2002 m., tik tuomet ji dar vadinosi FilosDi (kaip ir kitų Vilniaus universiteto fakultetų dienos, pvz, FiDi, GaDi, MiDi ir t.t). Dabar šios dienos, kasmetinis renginių ciklas, pavadintos „Fiesta Personæ“. Ištarti kur kas paprasčiau ir pavadinimas puikiai atspindi realybę: kartą per metus susiburia visa Fakulteto bendruomenė, miesto svečiai, muzikantai ir kartu bei kiekvienas asmeniškai išgyvenam didžiulę šventę!

- Kuo Filosofijos fakulteto dienos yra išskirtinės?

- „Fiesta Personæ“ šiemet vyks jau aštuonioliktą kartą. Kadaise gimusi vos kelių studentų entuziastų sumanymu, dabar tai yra didžiausia fakulteto šventė. Išskirtinė ji tuo, kad skirta ne tik Fakulteto bendruomenei, bet kiekvienais metais kviečiame bei sulaukiame vis daugiau žmonių ir iš neuniversitetinės aplinkos. Toks iš tiesų ir yra mūsų tikslas – pasidalinti idėjomis ir suvienyti kuo daugiau įvairių žmonių, skatinti kūrybiškumą, asmeninį tobulėjimą visuomenėje. Susitikę diskutuojame, kartais net ginčijamės, daug dėmesio skiriame muzikai, nes kadaise viskas ir prasidėjo pirmiausia nuo dainuojamosios poezijos vakaro „Bard‘ako“.

Organizatorių nuotr./Nojus Budavičius
Organizatorių nuotr./Nojus Budavičius

- Kokie renginiai vyks šiais metais? Kas žmonėms labiausiai juose patinka, kas įtraukia?

- Šiais metais studentai stebins dviem renginiais: Disputu (kovo 4 d.) ir Bardų vakaru (kovo 5 d). Disputas visada intriguoja publiką naujomis temomis, vyksta mokslinės diskusijos tarp skirtingų nuomonių. Žmonėms patinka sustiprinti savo nuomonę tam tikrais klausimais, o galbūt besiklausant diskusijos – ją net ir pakeisti! Bardų vakaras yra visai kitoks renginys, jame galima pasiklausyti muzikos ir ,be abejo, pabendrauti su čia atvykusiais žmonėmis. Šių metų atlikėjų sąraše – mūsų mylimas Fakulteto narys, Universiteto talentų vakaro nugalėtojas Uosis Galkevičius, sparčiai populiarėjanti grupė VELVET ir turbūt visų žinomas, mylimas atlikėjas Domantas Razauskas! Vakaro pabaigoje taip pat visus džiugins Vytautas Laureckis.

Organizatorių nuotr./VU Filosofijos fakulteto studentai kviečia į „Fiesta Personæ“ šventę
Organizatorių nuotr./VU Filosofijos fakulteto studentai kviečia į „Fiesta Personæ“ šventę

- O kas išlieka, kai „Fiesta Personæ“ baigiasi?

- Kiekviena „Fiesta Personæ“ – nepaprasta patirtis. Išlieka prisiminimai, noras kitais metais kartoti ar rasti naujų, kitokių būdų šventei sukurti. Kovo 45 dienomis taip pat bus galima pavartyti Fakulteto leidžiamą laikraštį „Bursų kiemas“. Ten ir nugula mūsų patirtys ir mintys, pasvarstymai įvairiomis temomis, išskirtiniai pokalbiai ir diskusijos, dalijamasi kūryba. Dalyviai ir svečiai galės dar daugiau sužinoti apie mūsų bendruomenę ir kaip mes gyvename, kaip mąstome

Daugiau informacijos galima rasti Facebook puslapyje „Fiesta Personæ“ ir fakulteto stende.

Tekstą rengė Marta Adomaitytė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas