Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vyriausybė pritarė savarankiško Klaipėdos universiteto vystymo planui

Vyriausybė, trečiadienį pasitarimo metu svarsčiusi Klaipėdos universiteto (KU) veiklos optimizavimo priemonių planą, jam pritarė. Pagal planą, KU turėtų išsaugoti autonomiją.
Klaipėdos universitetas
Vyriausybė pritarė savarankiško Klaipėdos universiteto vystymo planui / KU nuotr.

Priemonių plane, anot KU, išskirtos trys pagrindinės universiteto veiklos kryptys:

  • užtikrinti mokslo ir studijų kokybę;
  • prisidėti prie miesto ir regiono visuomenės bei darbo rinkos poreikių tenkinimo;
  • užtikrinti Klaipėdos miesto ir regiono savivaldybių, asocijuotų verslo struktūrų ir kitų partnerių dalyvavimą KU valdyme.

Įgyvendinama planą, KU žada jame veikiantį Socialinių mokslų fakultetą sujungti su Humanitarinių ir ugdymo mokslų fakultetu.

„Tai padės mažinti administracijos išlaidas, užtikrins veiksmingesnę mokslo ir studijų kokybės vadybą. Bus kuriami kompetencijų centrai, kur ketinama sutelkti mokslines pajėgas Klaipėdos regione“, – rašoma pranešime žiniasklaidai ir priduriama, kad liepą Žemės ūkio ministerija KU Jūros tyrimų institutui perduos Jūrinės žuvininkystės laboratoriją Kopgalyje.

„Vykdomi paskutiniai perdavimo darbai“, – teigia KU.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lietuvos Respublikos Vyriausybės pastatas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lietuvos Respublikos Vyriausybės pastatas

Vyriausybės patvirtintame plane taip pat išreikštas KU akademinės bendruomenės siekis, bendradarbiaujant su savivalda, verslu ir kitomis Klaipėdos mieste veikiančiomis aukštosiomis mokyklomis, sukurti Klaipėdos regiono ekonomikos poreikius atitinkančią švietimo ir mokslo inovacijų „ekosistemą“, sudarysiančią palankesnes sąlygas investuoti, ugdyti talentus.

KU tikina, kad Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) iniciatyva bus steigiami gamtos mokslų, technologijų, inžinerijos, matematikos tyrimų ir eksperimentinės veiklos atviros prieigos (STEAM) centrai moksleiviams – vienas jų veiks KU.

Esą taip pat numatyta steigti universitetinę gimnaziją Klaipėdos mieste bei universitetines klases Klaipėdos regione.

„Tai jau derinama su Klaipėdos ir Tauragės rajonų savivaldybėmis“, – tikina laikinai KU rektoriaus pareigas einantis prof. dr. Artūras Razbadauskas.

Anksčiau ŠMM dėl KU likimo pertvarkant universitetų tinklą svarstė dvi alternatyvas: aukštąją mokyklą reorganizuoti prijungiant prie plačios aprėpties valstybinio universiteto, arba išlaikyti autonomišką ir stiprinti, išgryninant jo profilį.

Neseniai iš KU rektoriaus pareigų, esą siekdamas „suteikti naujajai universiteto tarybai galimybę atnaujinti universiteto vadovybę“, pasitraukė prof. habil. dr. Eimutis Juzeliūnas. Jis savo sprendimą atsistatydinti taip pat argumentavo KU veiklos optimizavimo priemonių plane numatyta aukštosios mokyklos administracijos pertvarka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas