Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinė Ning Li: atvykau į Lietuvą dirbti, likti neketinu

Kinės Ning Li gyvenime – didelės permainos. Milžinišką Azijos valstybę ji iškeitė į Lietuvą ir dabar mokosi, kaip gyventi čia. Tiesa, likti Lietuvoje ji neketina – kai tik baigs darbus, grįš namo.
Atspindys
Pekinas / Bertos Tilmantaitės nuotr.
Temos: 1 Kinija

Ning Li į Lietuvą atvyko praėjusių metų spalį. 31 metų moteris čia važiavo ne savo noru.

„Mano įmonė mane išsiuntė į Lietuvą. Dirbu dukterinėje įmonėje“, – sakė Ning Li.

Likti Lietuvoje ji neketina – pagal susitarimą su savo įmone, Ning Li į Kiniją grįžti turėtų jau kitais metais. Tiksli data kol kas – neaiški.

Paklausta, kas galėtų priversti ją palikti Kiniją visiems laikams, mergina atsakė: „Aš tikrai neketinu visiems laikams palikti namų.“

Bet namus ji apibūdina kaip vietą, kur gyvena artimi žmonės, šeima, kiti brangūs žmonės.

„Manau, kad geografinė vieta nėra svarbi. Namai yra ten, kur gyvena tavo brangiausieji“, – sakė Ning Li.

Po darbo moteris dažniausiai bendrauja su savo kolegomis arba draugais. Lietuvoje, priešingai nei Kinijoje, ji daugiau laiko leidžia lauke, mat namuose jai – nėra, ką veikti, tiesiog neįdomu.

„Einame kartu pasidairyti po miestą arba kur nors skaniai pavalgyti“, – sakė Ning Li.

Ji – ne tik gardaus maisto, bet ir kino mėgėja. Ning Li jau yra mačiusi tiek filmų, kad negali įvardyti vieno mėgstamiausio.

„Man labai patinka komedijos. Esu buvusi kine ir čia, Lietuvoje“, – sakė moteris.

Jai, kaip ir kitiems iš piečiau esančių kraštų atvykusiems užsieniečiams, ne itin patinka Lietuvos klimatas.

„Vasarą čia būti – labai gera. Tačiau žiemą ištverti išties yra sunku“, – sakė Ning Li.

Bet apskritai jai Lietuva patinka – patyčių dėl to, kad priklauso kitai rasei, nesulaukia, šalis jai neatrodo nei per maža, nei per šalta.

Kinijos virtuvė

Ning Li įprasta virtuvė – kiniška – labai įvairi. Populiariausią patiekalą išskirti – sunku. Populiarių patiekalų sąrašuose dažnai būna kelios dešimtys pavadinimų.

123RF nuotr./Kinų virtuvė
123RF nuotr./Kinų virtuvė

Pavyzdžiui, pavasario suktinukai. Jų įdaras gali būti daržovės arba mėsa. Prieskonius taip pat galima rinktis – tai gali būti saldus arba aštrus patiekalas. Įdaras yra sukamas į specialius lakštinius, kurių galima nusipirkti specializuotoje parduotuvėje arba pasigaminti iš miltų, vandens ir kitų produktų. Įsukus įdarą į lakštinius, suktinukai yra kepami aliejuje, kol įgauna aukso rudumą.

Krabų pyragėliai
Receptas: Krabų pyragėliai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.2 / 9
Receptas
Ingredientai
Krabų mėsa arba rūkyta lašiša: 230.00 g
Sūris: 120.00 g (baltasis)
Kepsnių padažas: 5.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės (smulkinti)
„Won ton“ lakštiniai: 454.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (baltymai)
Alyvuogių aliejus: 3.00 puodelis
Kaip gaminti
  1. Sumaišykite krabo mėsą arba lašišą su svogūnais, sūriu, kepsnių padažu ir česnaku.
  2. Padėkite ant lakštinio pusę šaukšto šio mišinio.
  3. Perlenkite lakštinį pusiau taip, kad suformuotumėte trikampį.
  4. Centrą patepkite kiaušiniu, suglauskite priešingus trikampio kampus.
  5. Įkaitinkite aliejų. Kepkite kol paruduos – vos kelias minutes.
Suskleisti

Kitas populiarius patiekalas Kinijoje – koldūnai. Jie ypač populiarūs Šiaurės Kinijoje. Dažniausiai gaminami iš maltos mėsos ir smulkintų daržovių, įvyniotų į tešlą. Dažnai įdaras yra daromas iš kiaulienos, krevečių, vištienos, jautienos ir daržovių. Koldūnus gaminti galima įvairiai – juos galima virti, kepti, kepti garuose. Koldūnus įprasta valgyti per Naujuosius metus.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?