Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 07 23

V.Zelenskis pasauliui: vienintelis būdas įveikti Rusijos raketinį terorą – dangaus skydas

Po brutalaus Rusijos išpuolio Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis išplatino kreipimąsi į pasaulį: nuo Rusijos raketų Ukrainą gali apsaugoti tik visavertis oro gynybos skydas.
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis / „AFP“/„Scanpix“

Ukrainos prezidentas V.elenskis po dar vienos brutalaus Rusijos išpuolio, per kurį naktį raketomis atakuotas Odesos uostamiestis, paragino įrengti daugiau priešlėktuvinės oro gynybos sistemų.

„Ukrainai reikalingas visavertis oro skydas – tik taip galima įveikti Rusijos raketinį terorą. Mes jau įrodėme, kad galime numušti net ir tas Rusijos raketas, kuriomis teroristai ypač gyrėsi", – sekmadienio kreipimesi į pasaulį sakė Ukrainos vadovas.

„Scanpix“/AP nuotr./Sugriauta Odesos katedra
„Scanpix“/AP nuotr./Sugriauta Odesos katedra

Pasak jo, partnerių pagalbos ir Ukrainai suteiktų oro gynybos sistemų dėka Ukrainos dangaus gynėjai jau išgelbėjo tūkstančius gyvybių.

„Tačiau visai mūsų teritorijai, visiems mūsų miestams ir bendruomenėms reikia daugiau oro gynybos sistemų. Pasaulis neturi priprasti prie Rusijos teroro mes turime nugalėti terorą. Ir tai įmanoma!“, – pareiškė V.Zelenskis.

Ukrainos gynybos ministerija sekmadienį praešė, kad šalies priešlėktuvinė gynyba pastarąją naktį numušė 9 iš 19 įvairaus tipo raketų, kurias Rusija paleido į Odesą. Tačiau kai kurių ginklų, įskaitant Maskvos sparnuotąsias raketas „Oniks“ ir X-22 prieštankines raketas, Ukrainos priešlėktuvinei gynybai beveik neįmanoma numušti.

Pasak Ukrainos pareigūnų, per naujausius smūgius pietiniam uostamiesčiui žuvo mažiausiai vienas žmogus ir dar mažiausiai 22 buvo sužeisti. Buvo apgadinta daug gyvenamųjų pastatų, apgadinta dešimtys automobilių.

Rusijai surengė masiškiausią ataką Odesoje

Kaip skelbia Ukrainos žiniasklaida, praėjusios nakties raketų smūgiai - masiškiausia rusų ataka Odesoje, taikytasi į įvairius objektus ir kitose Ukrainos srityse.

„Scanpix“/AP nuotr./Sugriauta Odesos katedra
„Scanpix“/AP nuotr./Sugriauta Odesos katedra

Odesoje Rusijos apšaudymas apgadino į UNESCO įtrauktą Išganytojo Atsimainymo katedrą Odesos centre, istorinius pastatus – Mokslininkų namus, Odesos valstybinio muzikinio licėjaus, pavadinto profesoriaus P.S.Stoljarskio vardu, pastatą, taip pat uosto infrastruktūrą. Iš viso jau žinoma, kad per išpuolį nukentėjo 25 miesto architektūros paminklai.

Kaip skelbia „Unian“, per pastarąją parą rusai smogė 10 Ukrainos regionų, dėl to, preliminariais duomenimis, žuvo 10 civilių gyventojų ir 43 buvo sužeisti.

Rusai smogė Sumų, Černihivo, Charkivo, Luhansko, Donecko, Dniepropetrovsko, Zaporižios, Chersono, Mykolajivo ir Odesos sritims. Buvo užpultos 133 gyvenvietės ir 141 infrastruktūros objektas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai