Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 06 07

Praėjusią savaitę apie galimus aplinkosauginius pažeidimus – 643 pranešimai

Gegužės 31 – birželio 6 d. Aplinkos apsaugos departamento Pranešimų priėmimo tarnyba apie galimus pažeidimus gavo 643 pranešimus. Ne darbo metu gauti 62 pranešimai, 13 iš jų pasitvirtino.
Nemune žvejai nuo seno gaudo ypatingus gyvius – nėges, kurios neturi ne žvynų, nei kaulų
Žvejai / Vidmanto Balkūno nuotr.

Praėjusią savaitę Pranešimų priėmimo tarnybos darbuotojams apie žvejybos pažeidimus pranešta 48 kartus, medžioklės – 9 kartus. Dėl atliekų deginimo kreiptasi – 16 kartų, netinkamo atliekų tvarkymo – 34, nuotekų – 43, vandens taršos – 18, neteisėtų kirtimų – 20, vandens apsaugos juostų pažeidimų – 9, vandens transporto priemonių pažeidimų – 16, oro taršos – 20, avarijų – 2, kitos taršos – 5, dėl kitų pažeidimų ir konsultacijų kreiptasi 42 kartus.

Apie į autoįvykius pakliuvusius laukinius gyvūnus praėjusią savaitę pranešta 214 kartų (ankstesnę savaitę 210), dėl kitų įvykių su gyvūnais kreiptasi 147 kartus (praėjusią savaitę 141).

Reaguodami į pranešimus apie galimus pažeidimus, aplinkosaugininkai ne darbo metu patikrinti informacijos vyko 62 kartus, 13 pranešimų pasitvirtino.

Apie žvejybos pažeidimus buvo pranešta 23 kartus (6 pasitvirtino), 2 kartus pranešta apie medžioklės pažeidimus (nepasitvirtino), dėl atliekų deginimo kreiptasi 1 kartą (nepasitvirtino), atliekų netvarkymo – 2 (nepasitvirtino), nuotekų – 10 (2 pasitvirtino), vandens taršos – 3 (1 pasitvirtino), oro taršos – 2 (nepasitvirtino), vandens apsaugos juostų pažeidimų – 1 (nepasitvirtino), vandens transporto priemonių pažeidimų – 10 (1 pasitvirtino), įvykių su laukiniais gyvūnais – 2 (pasitvirtino), neteisėtų kirtimų – 2 (nepasitvirtino), kitų pažeidimų – 3 (1 pasitvirtino), kitos taršos – 1 (pasitvirtino).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas