Jau ir anksčiau ne vienas tyrimas atskleidė, kad šokoladas teigiamai veikia žmogaus sveikatą. Daugelio mokslininkų jau buvo įrodyta, kad šis saldumynas mažina kraujo spaudimą ir gerina jautrumą insulinui (nejautrumas insulinui gali būti pirmasis diabeto požymis).
Tačiau mokslininkai tvirtina, kad šokolado efektyvumas širdžiai ar insulto rizikai iki šiol dar nebuvo iki galo aiškus.
Vis dėlto šio tyrimo padarytos išvados dar nereiškia, kad galima valgyti daug šokolado. „Daugelis parduotuvėse parduodamo šio skanėsto rūšių turi labai daug kalorijų. O valgydami kaloringą šokoladą gan greitai priaugsite svorio“, – tikina mokslininkai.
Anot tyrimo autorių, turint omenyje tai, kad šokoladas yra išties sveikas žmogaus organizmui, turėtų būti imtasi iniciatyvos parduodamame šokolade mažinti riebalus ir cukraus kiekį.
Oscaras Franco iš Kembridžo universiteto Anglijoje su savo kolegomis analizavo septynių tyrimų rezultatus, kuriuose dalyvavo daugiau nei 100 tūkst. žmonių. Jie išsiaiškino, kad penkiuose tyrimuose atskleista, jog šokolado vartojimas susijęs su mažesne širdies ligų rizika.
Nors tyrimo dalyviams buvo duodamas tiek pieniškas, tiek juodasis šokoladas, taip pat įvairūs šokolado gaminiai (sausainiai, šokoladiniai gėrimai, desertai ir pan.), mokslininkai tvirtina, kad kuo šokoladas yra mažiau apdirbtas, tuo jame išliks daugiau antioksidantų. Tokių medžiagų, kurios, kaip manoma, ir yra sveikos žmogaus organizmui.