Atlikus tyrimus Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto laboratorijoje, daugumoje maisto produktų, kaip ir deklaruota jų etiketėse, konservantų nenustatyta. Tik dviejuose mėginiuose rasta gliutamo rūgšties. Iš šios rūgšties pagal formules išskaičiuoti aromato ir skonio stipriklio – natrio gliutamato kiekiai buvo nedideli. Natrio gliutamato nustatyta silpnai sūdytoje silkių filė su aliejumi (deklaruota, kad produktai be E-621), gamintojas – UAB „Vičiūnai ir partneriai“ ir prieskonių mišinyje maltai mėsai „Sauda“ (deklaruota, jog prieskoniai be maisto priedų), gamintojas – UAB „Sauda“.
Kauno valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba patikrino UAB „Sauda“ (Stanaičiai, Kauno raj.). Patikrinimo metu minėtų prieskonių įmonėje nerasta. Išsiaiškinta, kad šių prieskonių likučiai buvo išplatinti į prekybos centrus. Kauno valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba įpareigojo įmonę UAB „Sauda“ surinkti prieskonius iš rinkos ir juos teisingai perženklinti.
„Siekiant užtikrinti, kad teiginiai maisto produktų ženklinimo etiketėse atitiktų tikrovę ir neklaidintų vartotojų, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba šiais metais ir toliau griežtina produktų, paženklintų teiginiais „Be jokių E“, „Be konservantų“, „Be dažiklių“ ir pan., valstybinę kontrolę. Bus nuolat atliekami tokių produktų laboratoriniai tyrimai, analizuojami pažeidimų atvejai. Gamintojams už klaidinančią informaciją bus skiriamos drausminės ir piniginės baudos“, – teigė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vyriausioji veterinarijos gydytoja Aurelija Načienė.