Tinklalapyje dailymail.co.uk publikuojamos tyrimo išvados rodo, kad daugeliui žmonių pietus šiuo metu atstoja sumuštinis sėdint prie savo darbo stalo, o tai trunka vidutiniškai 12 min. ir 49 s.
Pusryčiai suvalgomi dar greičiau – jie trunka vos 7 min. ir 20 s. Dažnai pusryčiams dirbantys žmonės renkasi skrudintos duonos riekelę, kurią suvalgo pakeliui į darbą.
Ir, galiausiai, vakarienė trunka tik 19 minučių. Tai reiškia, kad šiuolaikiniai žmonės per dieną praleidžia tik 39 minutes ir 9 sekundes valgydami.
Pusė dirbančiųjų biure būna tokie užsiėmę, kad pietų metą jie išvis praleidžia, ypatingai dažnai tai daro moterys.
Valgymas daugeliui žmonių tapo tiesiog rutina, reikalinga siekiant išgyventi. Maistą jie suvalgo taip greitai, kad negali pasimėgauti ar pajusti tikrojo jo skonio.
Ir beveik pusė (45 proc.) tyrime dalyvavusių asmenų būna taip išblaškomi kitų darbo užduočių kol valgo, kad jie net nepastebi ar jau yra sotūs, tai reiškia jie valgo tol, kol viską užbaigia.
Vis dėlto, anot atlikto tyrimo autorių, greitai valgyti priverčia aplinkybės. 78 proc. tyrimo dalyvių tvirtino, kad norėtų atrasti laiko prisėsti ir pasimėgauti valgiu.
Devyni iš dešimties respondentų prisipažino, kad ypatingomis progomis jie ištaiko progą ir atranda laiko pietums ar vakarienei su šeima, po kurios jie jaučiasi atsigavę ir pailsėję.
31 proc. tyrime dalyvavusių asmenų prisipažino, kad per pusryčius jie žiūri televizorių, ir 53 proc. – jį žiūri vakarienės metu.
„Dabar gyvename į maistą orientuotoje visuomenėje, kai maisto dokumentika, virėjai įžymybės ir maisto gaminimo knygos dar niekada nebuvo tokie populiarūs. Tačiau mūsų tyrimas atskleidė, kad britai tiesiog neskiria pakankamai laiko pasimėgauti maistu. Labai svarbu atrasti laiko ir įvertinti maistą, juk jis gali paveikti ne tik mūsų emocinę ir fizinę gerovę, bet ir mūsų sugebėjimą gerai dirbti“, – apie maisto naudą pasakoja minėto tyrimo autorius, psichologas Richardas Woolfsonas.