Per Saulės mieste vykusias Europos krepšinio čempionato grupės varžybas alaus kaina už puslitrį siekė 10 Lt, o sidro – net 18 Lt. Ne tik lietuviams, bet ir užsieniečiams jos pasirodė įspūdingos.
Kauno arenoje karšta burita su kiauliena kainuos 10 Lt, gaivieji gėrimai – 3–7 Lt, žemės riešutai – 7 Lt, kepta duona – 5 Lt, nachos traškučiai su padažu – 7 Lt, bokalas alaus prie arenos lauke – 6,5 Lt.
Dvidešimt maitinimo taškų
„Kainų nekeisime. Jos bus tokios pačios, kaip ir per arenos atidarymą. Mūsų tikslas – ne uždirbti, o suteikti klientui gerą nuotaiką“, – tikino už maitinimą „Žalgirio“ arenoje atsakinga Jolanta Bastienė.
Nemuno saloje iškilusiame sporto ir pramogų komplekse veiks 21 maitinimo taškas, kurį valdo du operatoriai – „Vičiūnų restoranų grupė“ ir „Food and Beverages“, arenoje veikianti prekės ženklu „1410“.
Aptarnavimui – 20 sekundžių
Barus, greito maisto užkandines su stovimomis ir sėdimomis vietomis aptarnaus apie 250 darbuotojų. Į vadinamąją VIP ložę jau sudarytas 1,4 tūkst. svečių sąrašas. Juos aptarnaus 120 žmonių.
Apie15 tūkst. žiūrovų talpinančioje arenoje įrengti 67 kasos aparatai. Vienam žmogui aptarnauti turėtų pakakti apie 20 sekundžių.
Personalui buvo surengti specialūs mokymai. „Ne taip paprasta 500 metrų perimetre susigaudyti, į kurią pusę eiti“, – šypsojosi J.Bastienė.
Alus – tik lauke
Arenos viduje, Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) sprendimu, nebus prekiaujama alkoholiniais gėrimais. Tačiau lauke įrengtose 20 palapinių bus pilstomas alus, siūlomi karšti patiekalai. Palapines aptarnaus 70 darbuotojų.
„Žalgirio“ arenos viduje nebus prekiaujama ir bulvių traškučiais, nes jie, sporto ir pramogų komplekso valdytojų manymu, nėra sveikas produktas, todėl nedera su sportu.