Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Viešbučio darbuotojų laukia bemiegė savaitė

Netoli Vilniaus įsikūrusiame viešbutyje „Le Meridien Vilnius“ šią savaitę viešės beveik 300 Europos krepšinio čempionato dalyvių. Apnakvindinti ir pamaitinti tokią minią – nemenka užduotis, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.
Publiką linksmino Europos vyrų krepšinio čempionato talismanas „Amberis“.
Europos vyrų krepšinio čempionato talismanas Amberis / Ginos Kubiliūtės/15min.lt nuotr.

Pasak jo, pirmieji minėto viešbučio slenkstį vėlų pirmadienio vakarą peržengė iš Panevėžio atvykę Ispanijos rinktinės žaidėjai. Kiti Europos krepšinio čempionato dalyviai į Vilnių suvažiuos antradienį. „Le Meridien įsikurs vienuolika Europos krepšinio čempionato rinktinių. Tik Lietuvos komanda apsigyvens „Balatono” viešbutyje.

Dėl gausaus būrio svečių gausesnių pajėgų viešbučio virtuvei samdytis neprireikė. Tačiau suvažiavus rinktinėms, tvarkyti restoranus po pusryčių, pietų ir vakarienės padės dvi laikinai pasamdytos valytojos. Pasak „Lietuvos ryto”, nors trys šimtai svečių išsitektų ir viename restorane, „Le Meridien Vilnius atvers abiejų – „Belvedere ir „Le Paysage – duris.

Valgys keturis kartus per dieną

Į restoranus krepšininkai rinksis keturis kartus per dieną – pusryčių, pietų, kavos pertraukos ir vakarienės. Per kavos pertrauką bus patiekiama kava, arbata, sumuštiniai, riešutai, švieži ir džiovinti vaisiai.

Iš ispanų virėjai sulaukė pageidavimo patiekti kuo daugiau rūšių makaronų.„Le Meridien Vilnius virtuvės vadovė Vaida Valikonytė dienraščiui pasakojo, kad aukštaūgiai viešbučio svečiai kasdien suvalgys apie 150 kilogramų vaisių. Tiesa, tarp jų nebus citrusinių.

Makaronai, daržovės, įvairių rūšių mėsa, išskyrus kiaulieną, ir vaisiai. Šiuos reikalavimus nurodė čempionato rengėja „FIBA Europe. Daugiausia virėjai svečiams siūlys vištienos, jautienos, kalakutienos. Prieš pietus kasdien viešbučio virėjai kais puodus su 30 kilogramų itališkų makaronų. Prieš vakarienę – tas pat.

Iš ispanų virėjai sulaukė pageidavimo patiekti kuo daugiau rūšių makaronų, iš kitų rinktinių pageidavimų dėl maisto viešbutis kol kas nesulaukė, tačiau V.Valikonytė teigė girdėjusi, kad norų bus.

Lietuvių tradicinių patiekalų viešbučio virėjai krepšininkams nesiūlys, bet ant pusryčių stalo visuomet bus lietuviško baltojo varškės sūrio, jogurtų ir kefyro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos