Pasak jo, pirmieji minėto viešbučio slenkstį vėlų pirmadienio vakarą peržengė iš Panevėžio atvykę Ispanijos rinktinės žaidėjai. Kiti Europos krepšinio čempionato dalyviai į Vilnių suvažiuos antradienį. „Le Meridien“ įsikurs vienuolika Europos krepšinio čempionato rinktinių. Tik Lietuvos komanda apsigyvens „Balatono” viešbutyje.
Dėl gausaus būrio svečių gausesnių pajėgų viešbučio virtuvei samdytis neprireikė. Tačiau suvažiavus rinktinėms, tvarkyti restoranus po pusryčių, pietų ir vakarienės padės dvi laikinai pasamdytos valytojos. Pasak „Lietuvos ryto”, nors trys šimtai svečių išsitektų ir viename restorane, „Le Meridien Vilnius“ atvers abiejų – „Belvedere“ ir „Le Paysage“ – duris.
Valgys keturis kartus per dieną
Į restoranus krepšininkai rinksis keturis kartus per dieną – pusryčių, pietų, kavos pertraukos ir vakarienės. Per kavos pertrauką bus patiekiama kava, arbata, sumuštiniai, riešutai, švieži ir džiovinti vaisiai.
Iš ispanų virėjai sulaukė pageidavimo patiekti kuo daugiau rūšių makaronų.„Le Meridien Vilnius“ virtuvės vadovė Vaida Valikonytė dienraščiui pasakojo, kad aukštaūgiai viešbučio svečiai kasdien suvalgys apie 150 kilogramų vaisių. Tiesa, tarp jų nebus citrusinių.
Makaronai, daržovės, įvairių rūšių mėsa, išskyrus kiaulieną, ir vaisiai. Šiuos reikalavimus nurodė čempionato rengėja „FIBA Europe“. Daugiausia virėjai svečiams siūlys vištienos, jautienos, kalakutienos. Prieš pietus kasdien viešbučio virėjai kais puodus su 30 kilogramų itališkų makaronų. Prieš vakarienę – tas pat.
Iš ispanų virėjai sulaukė pageidavimo patiekti kuo daugiau rūšių makaronų, iš kitų rinktinių pageidavimų dėl maisto viešbutis kol kas nesulaukė, tačiau V.Valikonytė teigė girdėjusi, kad norų bus.
Lietuvių tradicinių patiekalų viešbučio virėjai krepšininkams nesiūlys, bet ant pusryčių stalo visuomet bus lietuviško baltojo varškės sūrio, jogurtų ir kefyro.