Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 08

Vilniaus atsisakiusi buhalterė Ignaliną skrodžia motociklu

Erika Žilėnaitė visada svajojo gyventi gimtojoje Ignalinoje ir baiminosi, kad norėdama dirbti pagal specialybę, turės likti sostinėje. Tačiau viskas susiklostė taip, kaip mergina ir vylėsi: dabar ji gyvena gimtinėje, dirba buhaltere, šią vasarą įkūrė nuosavą verslą, o kai turi laisvo laiko, motociklu važinėja po miškus, kurių Ignalinos regione itin gausu.
Sulčių spaudyklos „Obuolių bazė“ įkūrėja Erika Žilėnaitė
Sulčių spaudyklos „Obuolių bazė“ įkūrėja Erika Žilėnaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Renovacijos čempionė

Tie, kam iki šiol neteko būti Ignalinoje, gal net neįsivaizduoja, kiek gamtos turtų turi šis miestas. Jis apsuptas vaizdingų miškų, pėsčiomis vos per valandą-kitą galima apeiti net kelis ežerus, o žiemą pramogos persikelia į Ignalinoje veikiantį Lietuvos žiemos sporto centrą.

Visai gali būti, kad girdėjote, jog Ignalina yra daugiabučių renovacijos čempionė Lietuvoje. Praėjusiame finansiniame laikotarpyje LR Vidaus reikalų ministerija davė sėkmingą pradžią daugiabučių renovacijai, kai iš Europos Sąjungos (ES) ir valstybės biudžeto lėšų finansavo iki 85 proc. daugiabučių renovacijos išlaidų.

BETA nuotr./ Vasario 16-osios g. 12, Ignalina
BETA nuotr./ Vasario 16-osios g. 12, Ignalina

Po 1,5 metų, kai baigsis paskutiniai darbai, Ignalina taps vieninteliu miestu Rytų Europos regione, kuriame visi (!) daugiabučiai atnaujinti.

Šiuo metu mieste yra atnaujinta daugiau nei 100 daugiabučių. Planuojama, jog po 1,5 metų, kai baigsis paskutiniai darbai, Ignalina taps vieninteliu miestu Rytų Europos regione, kuriame visi (!) daugiabučiai atnaujinti.

2014-2020 metų finansiniame laikotarpyje VRM iš ES ir valstybės biudžeto lėšų daugiabučių namų kvartalų kompleksiniam sutvarkymui skyrė 260 tūkst. eurų. Projekto metu įvairiose miesto vietose atnaujinta įvažiavimų dangą, įrengti vandens nuotekų tinklai, įrengtos automobilių stovėjimo aikštelės ir pėsčiųjų takai.

Į Vilnių nenorėjo

Ignalinoje augusi ir čia mokyklą baigusi E.Žilėnaitė, priešingai nei daugelis į didmiesčius svajojančių ištrūkti bendraamžių, visada planavo savo ateitį kurti gimtajame mieste. Gimtinėje ją pirmiausia žavi gamta – čia galima kasdien vaikštinėti po miškus, o vasarą vos per kelias minutes nuvykti iki ežero.

Baigusi vidurinę mokyklą E.Žilėnaitė Vilniaus kolegijoje studijavo buhalteriją, o praktiką atliko Ignalinoje. „Visada norėjau gyventi Ignalinoje, man čia labai patinka, nenorėjau niekur iš savo miesto išvažiuoti“, – sakė ji.

Galų gale viskas susiklostė taip, kaip Erika ir norėjo – jai buvo pasiūlytas buhalterės darbas gimtajame mieste, o gyvenimu Ignalinoje ji džiaugiasi jau septintus metus. Praėjusi vasara E.Žilėnaitei buvo ypatinga – ji ėmėsi verslo, apie kurį šeimoje galvota jau ne vienerius metus.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Sulčių spaudykla „Obuolių bazė“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Sulčių spaudykla „Obuolių bazė“

„Įšoko“ į obuolingus metus

Moteris atidarė sulčių spaudyklą „Obuolių bazė“, kurioje nuo antrosios vasaros pusės iki spalio vidurio darbas virte virė.

„Įšokome“ į metus, kai obuolių buvo itin gausu, žinoma, kad pradėti šį verslą būtent tokiomis sąlygomis yra labai smagu

„Tikra sėkmė, kad „įšokome“ į metus, kai obuolių buvo itin gausu, žinoma, kad pradėti šį verslą būtent tokiomis sąlygomis yra labai smagu“, – džiaugiasi E.Žilėnaitė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Sulčių spaudykla „Obuolių bazė“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Sulčių spaudykla „Obuolių bazė“

Nors jos sulčių spaudykla nėra vienintelė mieste, darbo pakako visiems. Čia plušėjo ne tik moters mama ir kiti šeimos nariai, teko samdytis ir pagalbininkų.

Tiesa, verslas sezoninis todėl E.Žilėnaitė šią veiklą derina su samdomu darbu – kai buvo pats darbymetis sulčių spaudykloje, teko imti atostogas ir visą dėmesį skirti verslui.

Ežerai, baidarės ir motociklai

Spaudykloje pasibaigus darbymečiui E.Žilėnaitė po truputį ėmė planuoti darbus 2019-iesiems. Labai tikėtina, kad šiemet tiek daug obuolių nebus, tad jaunoji verslininkė kuria idėjas, ko dar būtų galima imtis. „Juk sulčių spaudyklą įsteigėme ne vienam sezonui“, – sako ji.

Dėl didelio užimtumo rudenį pašnekovė turėjo kiek mažiau laisvalaikio, o šis – gana nestandartinis: kai tik atsiranda galimybė, mergina kartu su draugu mėgsta motociklais važinėtis po miškus. Paprašyta patikslinti, ar pati vairuoja motociklą, ji nusijuokė: „Aišku, vairuoju!“.

Nors šaltuoju sezonu gyvenimas Ignalinoje kiek aprimsta, Erika į Ignaliną atvažiavusiems draugams visada turi, ką parodyti ir kuo kartu užsiimti.

Pačioje Ignalinoje yra ir kur skaniai pavalgyti, ir ką nuveikti, o labiausiai čia vilioja aktyvus laisvalaikis – šiltuoju sezonu galima pūkštelėti į vieną iš kelių ežerų, išsitiesi saulėkaitoje ant medinio liepto, panorus – važiuoti ilgus maršrutus dviračiu ar plaukti baidarėmis. O žiemą visus traukia Lietuvos Žiemos Sporto centras, siūlantis išbandyti pramogas ant slidžių.

Violetos Grigaliūnaitės/15min nuotr./Ignalina
Violetos Grigaliūnaitės/15min nuotr./Ignalina

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito