Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policijos pareigūnės Kaune išgelbėjo sužeistą gandrą

Pirmadienį Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Santakos policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Šilainių policijos nuovados pareigūnės, patruliuodamos prižiūrimoje teritorijoje, pastebėjo vaikus, gaudančius besiblaškantį gandrą.
Išgelbėtas gandras
Išgelbėtas gandras / Kauno apskrities VPK nuotr.

Kaip rašoma Kauno apskrities VPK pranešime, pareigūnės neliko abejingos šiam įvykiui ir priėjusios pažiūrėti kas vyksta, pamatė nusilpusį ir sužeistą jauną gandrą.

Pareigūnės nedelsdamos nusprendė, kad silpną ir bejėgį paukštį reikia pristatyti į Gyvūnų globos ir kontrolės tarnybą „Nuaras“. Teko suorganizuoti gandro „gaudymo operaciją ir sukurti strateginį planą“, kaip jį prisivilioti.

Į pagalbą buvo pasikviesti aplink besibūriavę vaikai, kurie noriai iš namų atnešė paklodę. Gandras buvo nuviliotas po daugiaaukščio namo balkonu ir sugautas.

Jauniklis gandras saugiai pristatytas į „Nuarą“. Gyvūnų globos ir kontrolės tarnybos „Nuaras“ darbuotojai iškart atpažino gandrą pristačiusias pareigūnes, mat pastarosios prieš keletą savaičių panašiomis aplinkybėmis išgelbėjo ir mažytį kačiuką.

„Toks glaudus bendradarbiavimas tarp institucijų ir pareigūnų neabejingumas dar kartą įrodo, kad veikdami kartu galime daugiau“, – rašoma Kauno policijos pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas