Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Venesuelos zoologijos sode gyvūnai gaišta iš bado

Venesuelos sostinės Karakaso zoologijos sode „Caricuao“ iš bado masiškai gaišta gyvūnai: per pusmetį šiame pagrindiniame šalies zoologijos sode nugaišo apie pusšimtis augintinių, naujienų agentūrai „Reuters“ pranešė įstaigos darbuotojų profesinės sąjungos vadovė Marlene Sifontes.
Darbuotojas Paragvanos zoologijos sode Andų lokiui duoda gabalėlį papajos.
Darbuotojas Paragvanos zoologijos sode Andų lokiui duoda gabalėlį papajos. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak jos, gyvūnai nugaišo dėl maisto trūkumo. Tarp kritusių augintinių – vietnamietiškos kiaulės, tapyrai, triušiai ir paukščiai. Kai kurie iš jų prieš mirtį neėdė dvi savaites, tvirtina M.Sifontes.

Maisto trūksta ir stambiems plėšrūnams. Pavyzdžiui, į liūtų ir tigrų racioną teko įtraukti mango vaisius ir moliūgus, kad nors šiek tiek būtų kompensuotas mėsos trūkumas, o drambliai šeriami atogrąžų vaisiais vietoje šieno, sakė profsąjungos vadovė.

Zoologijos sodo vadovybė atsisakė komentuoti situaciją. Venesuelos valdžios atstovai taip pat tyli apie gyvūnų mirtis, nors prokuratūra ir pradėjo tyrimą dėl „įvairių rūšių laukinių gyvūnų“ kritimo zoologijos sode.

Kituose Venesuelos zoologijos soduose situacija ne ką geresnė, tvirtina vietos žurnalistai. Pasak jų, Paragvanos zoologijos sode gegužę nugaišo trys augintiniai. Zoologijos sodo administracija pripažino, kad dabar šeši jų auginami lokiai gauna tik pusę jiems priklausančios maisto normos. Apie dešimt Paragvanos zoologijos sodo gyvūnų artimiausiu metu ketinama perkelti į kitą zoologijos sodą.

Dar vieno zoologijos sodo „La Laguna“, įsikūrusio Tačiros valstijoje, darbuotojai prisipažino, kad yra priversti prašyti vietos verslininkų pagalbos išmaitinti savo augintinius. „Darome viską, ką galime, kad zoologijos sodas tęstų savo veiklą“, – pareiškė vienas vietos valdininkas.

Venesuelą jau kelerius metus slegia sunki ekonominė ir finansinė krizė. Prieš dvejus metus jis tapo dar gilesnė, kai krito naftos kainos. Nafta yra pagrindinė Venesuelos eksporto prekė. Gegužę ir birželį maisto produktų ir medikamentų deficitas tapo toks nepakeliamas, kad įvairiuose šalies regionuose prasidėjo nepatenkintų piliečių mitingai, peraugę į riaušes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas