Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Spalio 4-ąją rengiama šventė kauniečiams ir jų gyvūnams

Spalio 4-ąją Kaune, kaip ir visame pasaulyje, bus minima Pasaulinė gyvūnijos ir Šv. Pranciškaus Asyžiečio, gyvūnų globėjo, diena. Kauno senamiestis ir Lietuvos Zoologijos sodas ruošiasi pažymėti šią dieną ypatingai, skirtingose Kauno miesto erdvėse sukuriant šventę visai šeimai: vaikams, suaugusiems ir gyvūnams.
Renginio akimirka
Šunys / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Daugiau naujienų apie gyvūnus – mūsų „Facebook“ puslapyje.

„Pradėjus planuoti gyvūnų dienos šventę, turėjome tikslą, padaryti ją stipresnę kiekybiniu ir kokybiniu požiūriu, pažymint visų gyvūnų rūšių šventę, o ne vien akcentuojant šunelius, kaip buvo iki šiol“ – teigia renginio organizatorė, Kauno senamiesčio draugijos vadovė, Aistė Grybauskienė.

„Džiugu, kad šiai mano idėjai pritarė Lietuvos zoologijos sodas. Nėra galimybių į senamiesčio erdves atvežti egzotinių gyvūnų, bet radome sprendimą, kaip padaryti šventę dviejose erdvėse, suteikiant galimybę dalyviams pasigrožėti įvairiais gyvūnais: nuo didžiųjų žirafų iki smulkiųjų roplių“, – sakė A.Grybauskienė.

Eisenoje bus galimybė išvysti Kauno miesto žymius, garbius ir garsius sportininkus, menininkus, akademinės bendruomenės ir pramogų pasaulio žmones bei miesto valdžią, dvasininkus su savo augintiniais.

Renginio pagrindinis akcentas – iškilminga gyvūnų ir jų šeimininkų eisena

Spalio 4-osios renginys prasidės 10.30 val. Šv. Jurgio kankinio bažnyčioje prie Kauno pilies, kurioje bus aukojamos Šv. Mišios už veterinarijos tarnybų ir gyvūnų globos organizacijų darbuotojus, savanorius bei visus gyvūnų mylėtojus.

Po Šv. Mišių, prie bažnyčios vyks gyvūnų palaiminimas ir užtarimo malda. Vėliau gyvūnų mylėtojai ir jų augintiniai dalyvaus eisenoje aplink Kauno pilį. Šioje eisenoje bus galimybė išvysti Kauno miesto žymius, garbius ir garsius sportininkus, menininkus, akademinės bendruomenės ir pramogų pasaulio žmones bei miesto valdžią, dvasininkus su savo augintiniais. Eisenoje dalyvaus Lietuvos Zoologijos sodo komanda su egzotiškaisiais savo augintiniais, Valstybės sienos apsaugos tarnybos kinologai, Kauno VPK kinologai bei medžiotojų atstovai su augintiniais.

„Labai kviečiame atvykti ir prisijungti į eiseną visus gyvūnų klubus, veterinarines tarnybas, globos organizacijas, gyvūnų bendruomenes ir kiekvieną kjaunietį su savo augintiniais“ – kviečia organizatorė.

Žadama, kad renginio metu aktyviausi dalyviai bus apdovanoti už išraiškingumą dalyvaujant eisenoje, eisenos dalyvių gausą, originaliausią savo klubo ar bendruomenės pristatymą, nuopelnus gyvūnų globos labui. Organizatoriai žada ir daug kitų nominacijų, kurios suteiks džiaugsmo gyvūnams ir jų šeimininkams.

Šventinė programa prie Kauno pilies

Nuo 12 val. šventė persikels prie Kauno pilies. Pasirodymus dovanos Kauno rajono dziudo ir jojimo sporto mokykla ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos kinologai. Parodomąsias programas pristatys gyvūnų globos organizacija „Lesė“, šunų kinkinių sporto klubas „Fluidus“ bei šunų dresūros mokykla „Reksas“. Taip pat laukia dirbinių iš samojedų vilnos pristatymas. Susirinkusieji išvys berno zenenhundus, špicus, samojedus, vokiečių dogus, vakarų Škotijos baltuosius terjerus, taksų veislės atstovus, britų aviganius, laikas, Lietuvos skalikus, haskius ir kitų veislių šunis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas