Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalėdų dovanomis vis dažniau tampa maisto produktai

Ką dovanoti Kalėdoms? Kur dovanų ieškoti? Pastaraisiais metais populiarėjanti Kalėdų dovana – maistas. Įmonės darbuotojams dovanoja kalakutus, o žmonės vieni kitiems – išskirtinius, gurmaniškus maisto produktus.
Keptas kalakutas (Arvi kalakutai)
Keptas kalakutas (Arvi kalakutai) / „Arvi kalakutų“ nuotr.

Lazdijų rajone ūkininkaujantis Gintas Cimakauskas prieššventiniu laikotarpiu jaučia didelį pirkėjų sujudimą. „Jau galima sakyti, tapo tradicija, kad ant Kalėdų pietų stalo turi būti keptas kalakutas. Lyg ir ne mūsiška tradicija, bet man ji patinka“, – sakė G.Cimakauskas.

Ūkininkas pasakojo, kad kalakutai, antys ir žąsys išgraibstomos gerokai prieš Kalėdas. „Džiugu, kad įmonių vadovai darbuotojams dovanoja kalakutus, o ne pinigus. Juk žmogus, juos tiesiog išleistų. O štai čia, susėda su šeima prie stalo, ant kurio – keptas, viršininko dovanotas, kalakutas“, – sakė G.Cimakauskas.

Pats ūkininkas ant Kalėdų stalo įpratęs dėti žąsį. „Jos mėsa riebesnė, tokiu maistu per šventes ir reikia mėgautis“, – juokėsi ūkininkas.

Tai, kad paukštiena lietuviams asocijuojasi su šventėmis, tvirtina ir e-parduotuvės Gastronomas.lt vadovas Giedrius Atmanavičius.

„Sujudimas prasidėjo pirmosiomis gruodžio dienomis. Žmonės užsisako ne tik kalakutus, bet ir kaimiškas vištas.  Itin paklausios lietuviškos ekologiškos daržovės bei gurmaniški produktai, kurie, matyt, perkami dovanoti“, – sakė gastronomas.lt direktorius G.Atmanavičius.

Gastronomas.lt vadovas sako, kad gruodį išaugo ir riešutų paklausa. Turime pirkėjų, kurie vienu užsakymu perka net po 40 kilogramų riešutų. G.Atmanavičius juokauja, kad galbūt riešutų perkama daugiau, nes Adventas, galbūt mėsą žmonės pakeičia riešutais. Be to, daugiau nuperkama įvairaus itin kokybiško maisto – alyvuogių aliejaus, rankų darbo makaronų bei užtepėlių.

„Pirkėjai jau įvertino mūsų specialius Kalėdinius dovanų rinkinius, kuriuos pristatome visoje Lietuvoje. Juose ypatingi – itin kokybiški produktai – rinktiniai fazanų ar antienos paštetai, figų džemas, rankų darbo makaronai bei prie jų tinkantys itališki padažai, aliejus“, -  sakė  G.Atmanavičius.

Lavija pritaria populiarėjančiai idėjai per Kalėdas dovanoti maisto produktus. „Dovanodamas maistą ar gėrimus, ir ypač tokius, kokius valgome ne kasdieną – tikrai neprašausi. Puiku, kai tokią dovaną galima užsakyti internetu ilgai negaištant ir ją nusiųsti teisiai į draugo namus bei padaryti staigmeną“, – sakė L.Šurnaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs