„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Švenčių stalui. Orkaitėje kepta lašiša

Jei manote, kad Kalėdų stalui pagaminti gražuolę lašišą yra sudėtinga, labai apsirinkate.
Lašiša
Lašiša / BFL/Elmārs Rudzītis nuotr.

Jums reikės šviežios lašišos. Dar prireiks veterinarinio švirkšto su storesne adata. Įsigyti jį galite veterinarinėje vaistinėje.

Namuose lašišą gerai nuplaukite, kruopščiai nusausinkite ir dėkite skardon ant saulėgrąžų aliejumi patepto kepimo popieriaus arba folijos.

Paruoškite tirpalą, kuriuo prišvirkšite žuvį: paprastą vandenį pagardinkite jūros druska, galite šaukšteliu medaus, taip pat, jei turite, – krapų arba peletrūnų esencijos lašeliu.

Švirkštu keliose vietose šio tirpalo prišvirkškite lašišą ir kepkite orkaitėje 150 laipsnių temperatūroje apie valandą. Žuvį išimkite, padėkite ant padėklo, leiskite kiek atvėsti, aštriu peiliu įpjaukite dalį odos ir ją atverskite. Likusią odą aptepkite saulėgrąžų aliejumi, kad gražiai blizgėtų.
Ir viskas.

Tolesnis dar skanesnis vaizdas jau priklauso nuo jūsų fantazijos... Taip keptą lašišą galima patiekti ir karštą, ir šaltą. 

Siųskite savo šventinio patiekalo receptą, iliustruotą nuotraukomis arba videomedžiaga el. paštu kaledos@15min.lt. Aktyviausi ir originaliausi skaitytojai tikrai neliks be dovanų!

Daugiau informacijos čia.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs