Švenčių stalui. Adelės obuolių sūris

Per Kalėdas kviečiame paskanauti tradicinio obuolių sūrio. Šiuo gardėsiu šventiniam stalui tiktų pasirūpinti jau dabar.
Adelės Obuolių sūris.
Adelės Obuolių sūris. / A.Kripaitės nuotr.

Reikalingi produktai: 7 kg obuolių, 400 g cukraus
 
Obuolius reikia nulupti, supjaustyti smulkiomis skiltelėmis ir užpilti cukrumi. Visą masę palikti per naktį, sultis nupilti  ir virinti, kol nugaruos maždaug pusė masės, tada supilti obuolius ir virinti dar maždaug 1,5–2.00 val., kol virs, reikia nuolat maišyti, geriau mediniu šaukštu. 

Baigiant virti, galima įdėti pagal skonį ir norą razinų, įvairių džiovintų vaisių, aguonų, riešutų. 

Sūris yra išviręs, kai braukiant šaukštu puodo dugne nebesusilieja masė. Masė sudedama į drobinius sūrmaišius ir paslegiama  vienai parai. Tuomet reikia kabinti ant radiatoriaus ir džiovinti.

Siųskite savo šventinio patiekalo receptą, iliustruotą nuotraukomis arba videomedžiaga el. paštu kaledos@15min.lt. Aktyviausi ir originaliausi skaitytojai tikrai neliks be dovanų!

Daugiau informacijos čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų