Reikalingi produktai: 7 kg obuolių, 400 g cukraus
Obuolius reikia nulupti, supjaustyti smulkiomis skiltelėmis ir užpilti cukrumi. Visą masę palikti per naktį, sultis nupilti ir virinti, kol nugaruos maždaug pusė masės, tada supilti obuolius ir virinti dar maždaug 1,5–2.00 val., kol virs, reikia nuolat maišyti, geriau mediniu šaukštu.
Baigiant virti, galima įdėti pagal skonį ir norą razinų, įvairių džiovintų vaisių, aguonų, riešutų.
Sūris yra išviręs, kai braukiant šaukštu puodo dugne nebesusilieja masė. Masė sudedama į drobinius sūrmaišius ir paslegiama vienai parai. Tuomet reikia kabinti ant radiatoriaus ir džiovinti.
Siųskite savo šventinio patiekalo receptą, iliustruotą nuotraukomis arba videomedžiaga el. paštu kaledos@15min.lt. Aktyviausi ir originaliausi skaitytojai tikrai neliks be dovanų!