„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Švenčių stalui. Sorų košė su moliūgais

1 stiklinė sorų kruopų, 0,5 kg moliūgo, 3 stiklinės pieno, 1/2 arb. šaukštelio druskos, truputis sviesto.
Moliūgas
Moliūgas / „Scanpix“ nuotr.

Gaminimas:

Sorų kruopas gerai išplaukite iš pradžių šiltame, o paskui karštame vandenyje, kad košė neturėtų karstelėjusio skonio.

Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Šiuos kubelius sudėkite į karštą pieną, įberkite druskos ir užvirinkite.

Tuomet suberkite kruopas ir virkite ant labai mažos ugnies 30–40 min. Kai košė sutirštės, puodą sandariai uždenkite ir įstatykite į šiltą orkaitę, kad košė subrinktų.

Panašų efektą gausite ir šiltai įvynioję puodą su koše. Patiekite su sviestu.

Skanaus!

Siųskite savo šventinio patiekalo receptą, iliustruotą nuotraukomis arba videomedžiaga el. paštu kaledos@15min.lt. Aktyviausi ir originaliausi skaitytojai tikrai neliks be dovanų!

Daugiau informacijos čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs