Šiam desertui pagaminti jums reikės:
1 pakelio sviesto, 1 indelio kondensuoto pieno arba kremo „Rududu“, apie 100 gramų migdolų, žemės, graikinių riešutų (gali būti ir mišinys su razinomis), 2 pakelių sausainių „Gaidelis“, 2–„Selga“ ar panašių trapių, 50 gramų baltojo šokolado, valgomojo šaukšto kakavos su kaupu arba pakelio šokoladinio gėrimo, 1 indelio grūdėtos varškės be priedų, želatininių saldainių. Dar galima įmaišyti ir aguonų, tarkuotos cirtinos žievelės, pagardinti brendžiu. O koks kalėdinis saldumynas be imbiero? Tad jį pagardinu imbiero milteliais ir maltais gvazdikėliais. Kad tinginys linksmai „traškėtų“ pagardinu nesmulkintų kviečių dribsniais.
Sviestą reikia išlydyti, tada supilti šokolado gėrimą ar kakavą bei kondensuotą pieną ir išmaišyti. Suberti gabaliukais sulaužytą baltąjį šokoladą ir palaukti, kol jis ištirps. Tada dėti susmulkintus sausainius, riešutus, razinas, įpilti brendžio (nebūtinas komponentas). Paskui sudėti varškę, prieskonius, vėl viską išmaišyti, supjaustyti gabaliukais ir supilti želatininius saldainius. Masę susukti į maišelį ir pusei paros dėti į šaldytuvą.
Skanaus!
Siųskite savo šventinio patiekalo receptą, iliustruotą nuotraukomis arba videomedžiaga el. paštu kaledos@15min.lt. Aktyviausi ir originaliausi skaitytojai tikrai neliks be dovanų!
Daugiau informacijos čia