Jums reikės:
– 25 g mielių;
– 500 g miltų;
– 125 ml pieno;
– 2 kiaušinių;
– 250 g aguonų;
– 2 pak. po 250 g sviesto;
– 300g cukraus;
– 150 g razinų.
Mieles ištrinti su 2 š. cukraus. Tada įpilti 5–7 š. šilto, bet ne per karšto pieno. Palaukti apie 25 min., kol mielės pradės „veikti“. Tuo metu pamerkiame razinas, nuplikiname ir sumalame aguonas, kiaušinius išplakame šakute, į juos supilame likusį pieną. Šią masę pilame į mieles. Po truputį maišydami pilame miltus. Tešlą vis papurškiame aliejumi, kad neliptų prie rankų. Ją minkome rankomis kokias 10–15 min. Po to iš jos atskiriam 4–5 didelius gabalus ir paliekam 30
min. pakilimui.
Imame pirmąjį, kurį kočiojame, kol gauname laaaabai ploną blyną, ant jo gausiai užtepame išlydyto, tačiau truputį kambaryje pastovėjusio ir apkietėjusio sviesto, beriame daug cukraus, tik negailėkite, nes į tešlą jo nedėjome. Ant šio pabarstome keletą razinų. Tada imame kitą gabalą, jį kočiojame, pasviestiname, pacukriname ir dedame ant pirmojo, ir taip su likusiais gabalais.
Ant paskutinio lakšto tepame sviestą, beriame cukrų, razinas ir aguonas. Visą lakštų krūvą sukame į vyniotinį, dedame į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą skardą, aptepame gausiai sviestu. Vyniotinį paliekame dar bent pusvalandžiui šiltoje vietoje. Kepame 230 C orkaitėje tol, kol gražiai paruduos. Valgyti šiltą, kol nesukietėjo pasidariusi karamelė.
Skanaus!
Siųskite savo šventinio patiekalo receptą, iliustruotą nuotraukomis arba videomedžiaga el. paštu kaledos@15min.lt. Aktyviausi ir originaliausi skaitytojai tikrai neliks be dovanų!