„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Švenčių stalui. 15min.lt skaitytojos Neringos pyragas „Riešutinis skanėstas“

Praėjusiais metais 15min.lt Kalėdų rubrika sulaukė daug skanių idėjų švenčių stalui. Šiemet ir vėl kviečiame aktyviai dalyvauti bei pasidalinti savo receptais su visais skaitytojais. Prieš metus skaitytoja Neringa dalijosi štai tokiu šventinio skanėsto receptu.
Pyragas „Riešutinis skanėstas“
Pyragas „Riešutinis skanėstas“ / 15min.lt skaitytojos Neringos V. nuotr.

Produktai biskvitiniams lakštams: 250 g margarino, 3 stiklinės miltų, 1 kiaušinis, mažiau nei 0,5 arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties, 0,5 stiklinės vandens.

Produktai kremui: 2 kiaušinio tryniai, 2 šaukštai vanilinio cukraus, 1stiklinė cukraus, 0,5 l pieno, 200 g sviesto, 1 šaukštas krakmolo, 1 šaukštas miltų, žemės riešutai papuošimui.

Paruošimas:

Margariną peiliu sukapoti su 1 stikline miltų, kol margarinas su miltais taps beveik viena mase. Baigus kapoti, gautą masę suspausti ir padalinti į 4 apvalius gabalus. Juos padėti valandai į šaldiklį.

15min.lt skaitytojos Neringos V. nuotr./Paruošti pyrago lakštai
Paruošti pyrago lakštai

Kol pirmoji tešla bus šaldiklyje, gaminti antrą tešlą. 1 kiaušinį sumaišyti su mažiau negu puse 0,5 arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties, su 0,5 stilinės vandens ir 2 stiklinėm miltų. Gautą tešlą padalinti į 4 gabalus ir padaužyti kočėlu.

Tada iškočioti ir į daužytos kočėlu tešlos vidų supjaustyti iš šaldiklio išimtą tešlą. Sulankstyti ir atsargiai iškočioti kaip blyną. Vėl padaryti 4 didelius gabalus iš abiejų tešlų ir padėti 0,5 val. į šaldiklį. Tada atsipjauti ir kočioti plonus lakštus. Turėtų išeiti apie 10 lakštų. Dėti į įkaitusią orkaitę ir kepti vieną lakštą apie 5–7min. Taip pat paskrudinti išgliaudytus žemės riešutus, juos susmulkinti pakočiojus kočėlu.

2 kiaušinio trynius išsukti su stikline cukraus ir 2 šaukštais vanilinio cukraus. Kitame inde užkaisti 0,5 l pieno, ištirpinti šaukštą krakmolo ir šaukštą miltų piene. Išsuktus su cukrumi ir vaniliniu cukrumi trynius sudėti į virintą pieną ir nuolat maišyti masę, galiausiai sudėti po šaukštą 200 g sviesto. Karštą masę pilti ant lakštų ir barstyti kepintais ir susmulkintais žemės riešutais. Palaikyti per naktį ar bent kelias valandas, kad persisunktų kremas ir valgyti valgyti. Labai tiks šventėms.

Skanaus!

Siųskite savo šventinio patiekalo receptą, iliustruotą nuotraukomis arba videomedžiaga el. paštu kaledos@15min.lt. Aktyviausi ir originaliausi skaitytojai tikrai neliks be dovanų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs