Šokoladiniams pyragėliams (100 vnt.) jums prireiks:
Tešlai:
2 puodeliai vandens,
1 pakelis margarino,
2 puodeliai miltų,
15 kiaušinių.
Vandenį ir margariną užvirti, supilti miltus, dar truputį pavirti ir nukelti. Į masę įmušti kiaušinius ir išmaišyti. Šaukšteliu daryti bandeles ir kepti.
Želatinai:
6 arbatiniai šaukšteliai želatinos,
1 šalto vandens puodelis,
0,5 kg cukraus,
1 litras rūgščios grietinės,
1 šaukštelis citrinos rūgšties.
Želatiną kaitinti su vandeniu, kol išsileis (įdėti į indą su vandeniu). Atskirame inde supilti 0,5 kg cukraus, 1 litrą grietinės, citrinos rūgšties ir supilti karštą želatiną. Viską išmaišyti pilti į iškeptų pyragėlių vidų.
Užtepui (šokoladui):
0,5 kg cukraus,
1 pakelis margarino,
1 pakelis grietinės,
1 pakelis kakavos.
Visą masę išmaišyti ir virti. Po to aptepti pyragėlius.
Skanaus!
Siųskite savo šventinio patiekalo receptą, iliustruotą nuotraukomis arba videomedžiaga el. paštu kaledos@15min.lt. Aktyviausi ir originaliausi skaitytojai tikrai neliks be dovanų!