Jam reikės:
0.5 kg baltos žuvies file,
svogūno,
kiaušinio,
grietinėlės (batono mirkymui),
2–3 riekelės batono,
prieskonių žuviai,
malto muskato riešuto,
kiaušinio ir džiūvėsių pagamintiems „bananams“ apvolioti.
Žuvį, svogūną ir mirkytą grietinėlėje batoną sumalame. Į masę įmušame kiaušinį, įtarkuojame muskato riešuto, beriame druską, pipirus, kitus prieskonius, viską gerai išmaišome. Iš gautos masės formuojame banano formos kotletukus, apvoliojame kiaušinio plakinyje ir džiūvėsiuose, kepame įkaitintame aliejuje. Patiekalas valgomas šaltas su majonezu.
Skanaus!
Siųskite savo šventinio patiekalo receptą, iliustruotą nuotraukomis arba videomedžiaga el. paštu kaledos@15min.lt. Aktyviausi ir originaliausi skaitytojai tikrai neliks be dovanų!
Daugiau informacijos čia