Jums reikės:
• vieno jauno triušio,
• 100 g sviesto,
• 15 g druskos,
• 2 g grūstų juodųjų pipirų,
• 300 ml obuolių sulčių,
• 120 ml daržovių sultinio,
• 100 g džiovintų abrikosų,
• 100 g džiovintų slyvų,
• 100 g morkų,
• 100 g svogūnų,
• gabalėlio citrinos žievelės,
• kelių laurų lapų,
• kelių kvapiųjų pipirų,
• šaukšto smulkintų petražolių.
Triušį sukarpykite į 6 gabalus, apkepinkite svieste, sudėkite į troškintuvą, pagardinkite druska, grūstais juodaisiais pipirais. Supilkite obuolių sultis, daržovių sultinį, sudėkite nuplautus džiovintus abrikosus ir slyvas, morkų ir svogūnų griežinėlius, nedidelį gabalėlį citrinos žievelės, laurų lapelius, kvapiuosius pipirus, uždengite dangčiu, užvirinkite ir troškinkite ant mažos ugnies, kol nuo kaulų pradės lengvai skirtis mėsa. Triušieną apibarstykite smulkintomis petražolėmis, sudėkite į dubenį arba lėkštes. Patiekite su susidariusiu padažu ir karštomis daržovėmis: keptomis bulvėmis, ankštinėmis pupelėmis, pakepinta ragaišio riekele, keliais salotlapiais, čiobrelio šakele.
Viena porcija keptų ankštinių pupelių. 20 g lydytame svieste pakepinkite 10 g smulkiai sukapotų svogūnų ir 3 g česnakų, sudėkite 150 g ankštinių pupelių (galima ir šaldytų), ir pakepinkite 5 min. Patiekiant, užbarstykite 3 g kapotų petražolių ir 10 g tarkuotu sūriu.
Siųskite savo šventinio patiekalo receptą, iliustruotą nuotraukomis arba videomedžiaga el. paštu kaledos@15min.lt. Aktyviausi ir originaliausi skaitytojai tikrai neliks be dovanų!