Tešlai:
300 g margarino kepiniams
450 g cukraus
300 g medaus (tinka ir dirbtinis)
6 kiaušiniai
6 arb. šaukšteliai prieskonių meduoliams
6 arb. šaukšteliai sodos
3 šaukštai acto
1350 g miltų
Glajui:
2 kiaušinių baltymai
3 arb. šaukšteliai naturalių citrinos sulčių
apie 500 g cukraus pudros
Dubenyje ištirpinti margariną, supilti 300 g cukraus, sudėti medų, prieskonius, įmušti kiaušinius ir viską gerai išmaišyti. 150 g cukraus suberti į keptuvę, uždėti ant ugnies, maišyti kol ištirps ir paruduos. Gautą karamelę supilti į prieš tai paruoštą mišinį. Dubenį dėti ant garų puodo (puodo su vandeniu) ir maišyti tol, kol ištirps karamelė. Nukaisti, supilti užgesintą sodą (ant josužpilti actą) ir labai gerai išmaišyti. Gauta masė iškils ir pašviesės. Suberti miltus ir išminkyti tešlą.
Iš gautos tešlos kočioti 0,5 cm storio lakštus iš kurių išpjauti namelio sienas, stogą, kaminą (šablonus ant storesnio popieriaus pasiruošti iš anksto). Taip pat galima išpjauti tvorą, bet kokį skaičių žvaigždučių, kiekvieną išpjaunant vis mažesnę. Iš jų bus galima padaryti eglutę.
Meduolius sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti apie 12 min. 200 laipsnių temperatūroje.
Paruoštu glajumi suklijuoti atvėsusias namelio sienas, stogą, kaminą. Kad namelis būtų tvirtesnis, sienas galima sutvirtinti dantų krapštukais. Likusiu glajumi, konditerinio maišelio pagalba papuošti namuką.
Glajus:
Dubenelyje šakute išplakti kiaušinio baltymus su citrinų sultimis. Po truputi pilti persijotą cukraus pudrą.
Skanaus!
Siųskite savo šventinio patiekalo receptą, iliustruotą nuotraukomis arba videomedžiaga el. paštu kaledos@15min.lt. Aktyviausi ir originaliausi skaitytojai neliks be dovanų!