Špinatų ir žuvies suktinukų bei daržovių troškiniui reikės:
Žuvies filė, špinatų, morkų, svogūno, cukinijos, paprikos, saulėje džiovintų pomidorų, grietinėlės, žuvies prieskonių, malto muskato riešuto, druskos, pipirų.
Ruošimas:
Žuvį apibarstome prieskoniais ir darome suktinukus su špinatų lapais. Jei lapai stori ar maži, galima dėti į troškinimo indą sluoksniais.
Daržoves supjaustome, morkas sutarkuojame. Kepame keptuvėje, pradžioje morkas ir svogūnus su trupučiu aliejaus, baigiant kelioms minutėms sudedame paprikas ir cukinijas, mažais gabalėliais pjaustytus džiovintus pomidorus, viską permaišome. Iškeptas daržoves dedame į kitą troškinimo dalį.
Į grietinėlę beriame druskos, pipirų, mėgstamų prieskoninių žalumynų, malto muskato
riešuto ir užpilame, kad apsemtų, uždengiame folija. Troškiname apie 30 minučių.
Prie patiekalo galima išsivirti ryžių ar bulvių. Grietinėlė virs labai skaniu padažu.
Skanaus!
Siųskite savo šventinio patiekalo receptą, iliustruotą nuotraukomis arba videomedžiaga el. paštu kaledos@15min.lt. Aktyviausi ir originaliausi skaitytojai tikrai neliks be dovanų!