„Turbūt ne vienam Kalėdos asocijuojasi su įšalusia žeme, apdengta baltu, puriu sniegu, mandarinais, džiaugsmu ir šiluma, sklindančia iš artimųjų ir dovanomis. Visa tai pabandysiu perteikti šiuo tortu „Sninga“: ruda įšalusi žemė – sausainių pagrindas, jogurtinė želė masė su aguonomis – sniego pusnys susimaišiusios su mažyčiais žemės gumulėliais bei akmenėliais, mandarinai – džiaugsmas ir šiluma, skindanti iš žmonių. Juk dabar tai elegantiškai „SNINGA“ (kokoso drožlėmis)!“, – laiške torto idėją pristato skaitytoja Edita.
Jums reikės:
120 g sviesto,
200g avižinių sausainių (nors galima naudoti ir sausainius „Gaidelis“),
400 g varškės,
30 g aguonų,
pakelio (20 g) želatinos,
300 g jogurto,
100 g grietinės,
100 ml pieno,
100 g cukraus,
2 pakelių vanilinio cukraus,
2 šaukštų kokoso drožlių,
6–7 mandarinų,
džiovintų, tarkuotų apelsinų žievelių,
šiek tiek šilto vandens.
Gaminimas:
Sausainius susmulkinti (geriausia elektriniu maišytuvu) ir sumaišyti su tirpintu sviestu. Sausainių masę sudėti į apvalią skardą (išklotą maistiniu popieriumi, kad nepriliptų prie sienelių), tolygiai paskirstyti, suspausti ir padėti šaltai.
Aguonas sumalti, įmaišyti su pienu, užvirinti ir atvėsinti. Želatiną 10 min. brinkinti nedeliame kiekyje šilto vandens. Jogurtą, varškę, cukrų, vanilinį cukrų, grietinę išsukti elektriniu maišikliu. Į varškės masę supilti aguonas su pienu, suberti smulkintas apelsino žieveles ir gerai išmaišyti. Išbrinkusią želatiną šiek tiek pašildyti, kad geriau ištirptų, bet neužvirti. Mišinį atsargiai įmaišyti į varškės masę ir padėti šaltai. Kai pradės stingti, šią masę sukrėsti ant avižinių sausainių paplotėlio ir padėti į šaldytuvą.
Mandarinus nulupti, skersai supjaustyti griežinėliais ir jais gražiai apdėti sustingusį pyragą, apibarstyti kokoso drožlėmis. Pyragas sustings per keleta valandų.
Skanaus, kol taip saldžiai sninga!