„Šis užkandis tinka Kūčių stalui ir pagaminamas jis labai paprastai,“ – teigia Galina.
Jums reikės: silkės, juodos duonos, virtų burokėlių, graikiškų riešutų, prieskonių, druskos, cukraus, citrinos sulčių ir aliejaus.
Visų pirma gaminame burokėlių ikrus.
Burokėlių ikrai:
Virtus burokėlius sutriname maišytuvu. Graikiškus riešutus susmulkiname ir sudedame į burokėlius. Beriame šiek tiek cukraus, druskos, pipirų, išspaudžiame citrinos sulčių, česnako, įpilame alyvuogių aliejaus ir sudedame smulkintas petražoles. Viską gerai išmaišome.
Dedame burokėlius ant juodos duonos, ant viršaus sudedame gabaliukais supjaustytą silkę.
Vietoj duonos galima panauduoti virtas bulves arba virtus kiaušinius.
Skanaus!
Siųskite savo šventinio patiekalo receptą, iliustruotą nuotraukomis arba videomedžiaga el. paštu kaledos@15min.lt. Aktyviausi ir originaliausi skaitytojai tikrai neliks be dovanų!