Jums reikės:
5 v.š. malto imbiero;
2 a.š. muskato;
2 a.š. maltų gvazdikėlių;
1 šaukštelio cinamono;
1 šaukštelio sodos;
1 šaukštelio druskos;
1 stiklinės sviesto;
6 stiklinės miltų;
1 stiklinės cukraus;
1 stiklinės medaus;
2 kiaušinių;
žiupsnelio vanilinio cukraus.
Kaip pagaminti?
Pakelį sviesto (200g) ir 4 šaukštus (su kaupu) medaus sudėti į dubenį ir viską pakaitinti mikrobangėje. Į skystą medaus ir sviesto masę supilti cukrų ir žiupsnelį druskos. Išmaišius į pravėsusią tešlą įmušti kiaušinius bei sudėti visus prieskonius. Įpylti nugesintą sodą su actu bei miltus. Užminkyti tešlą. Ji turi būti ne per kieta. Pusvalandžiui įkišti į šaldytuvą kad sustingtų, o tada iškočioti, suformuoti norimas formas ir kepti apie 15 min. 200oC karštumo orkaitėje.
Iškeptus ir atvėsusius sausainukus dekoruoti su baltymų-cukraus pudros glazūra.
„Labai skanūs, trapūs sausainukai. Ir į namus tyliai ateina Kalėdos“, – laiške redakcijai rašo skaitytoja Neringa.
Skanaus!