INGREDIENTAI:
2 stiklinės miltų,
250 g margarino,
2 šaukštai spirito,
2 šaukštai kakavos miltelių,
1 stiklinė miltų,
1 stiklinė miltinio cukraus.
GAMYBOS PROCESAS:
Atšaldytas margarinas sutarkuojamas burokine tarka, į jį suberiamas sijotas miltinis cukrus, įpilamas spiritas, įsijojami miltai ir greitai, kad nesušiltų nuo rankų minkoma tešla. Jei tešla labai lipni, galima pridėti miltų.
Ant skardos, išklotos specialiu popieriumi, suformuojami graikiškojo riešuto dydžio triufelių formos sausainiai. Į jų vidų galima įdėti riešutų, spanguolių. Kepama apie 10 min. įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol sausainiai gražiai pagelsta.
Dar karšti sausainiai apvoliojami miltinio cukraus ir kakavos miltelių mišinyje. Apvolioti triufeliai sustatomi vienu sluoksniu ant švaraus popieriaus, kad atvėstų. Iš nurodyto produktų kiekio iškepama 56–60 sausainių.
Skanaus!
Siųskite savo šventinio patiekalo receptą, iliustruotą nuotraukomis arba videomedžiaga el. paštu kaledos@15min.lt. Aktyviausi ir originaliausi skaitytojai neliks be dovanų!