Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Švenčių stalui. 15min.lt skaitytojos Inesos sausainiai „Triufeliai“

15min.lt skaitytoja Inesa siūlo pasigaminti gardžius sausainius.
Sausainiai „Triufeliai“
Sausainiai „Triufeliai“ / 15min.lt skaitytojos Inesos nuotr.

INGREDIENTAI:

2 stiklinės miltų,
250 g margarino,
2 šaukštai spirito,
2 šaukštai kakavos miltelių,
1 stiklinė miltų,
1 stiklinė miltinio cukraus.

GAMYBOS PROCESAS:

Atšaldytas margarinas sutarkuojamas burokine tarka, į jį suberiamas sijotas miltinis cukrus, įpilamas spiritas, įsijojami miltai ir greitai, kad nesušiltų nuo rankų minkoma tešla. Jei tešla labai lipni, galima pridėti miltų.

Ant skardos, išklotos specialiu popieriumi, suformuojami graikiškojo riešuto dydžio triufelių formos sausainiai. Į jų vidų galima įdėti riešutų, spanguolių. Kepama apie 10 min. įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol sausainiai gražiai pagelsta.

Dar karšti sausainiai apvoliojami miltinio cukraus ir kakavos miltelių mišinyje. Apvolioti triufeliai sustatomi vienu sluoksniu ant švaraus popieriaus, kad atvėstų. Iš nurodyto produktų kiekio iškepama 56–60 sausainių.

Skanaus!

Siųskite savo šventinio patiekalo receptą, iliustruotą nuotraukomis arba videomedžiaga el. paštu kaledos@15min.lt. Aktyviausi ir originaliausi skaitytojai neliks be dovanų!

Daugiau informacijos čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos