Gaminant grybukus Jums bus reikalingi šie produktai:
2 kiaušiniai
3 kiaušinių tryniai
1 stiklinė grietinės
pusė šaukštelio sodos
2 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
Glajui:
2kiaušinio baltymai
10 šaukštų cukraus pudros
pusė šaukštelio citrinos rūgšties
truputis aguonų
Grybukų šokoladinėms galvoms:
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas pieno
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas kakavos
Grybukų gaminimas:
Kiaušinius gerai išplakame, supilame cukrų, viską gerai išmaišome. Suberiame vieną stiklinę miltų ir vėl gerai išmaišome. Į grietinę įdedame sodą, taip ji nugesinama. Tuomet sudedame grietinę į tešlą. Gerai išmaišome ir sudedame likusius miltus. Vėl išmaišome. Tuomet iš tešlos padarome grybukus ir dedame kepti.
Glajaus paruošimas:
Kiaušinio baltymus iki putų išplakame mikseriu, dedame cukraus pudrą, gerai gerai išplakame ir įdedame rūgštelę. Tuomet vėl gerai išplakame.
Grybukų šokoladinėms galvoms:
Išlydome sviestą, suberiame cukrų, kakavą, supilame pieną ir keletą minučių paverdame.
Galiausiai grybukų kotus aptepame glajumi, pamirkome į aguonas ir laukiame kol išdžius ir tik tada galvas pamirkome į šokoladą ir vėl laukiame kada sustings.
Štai ir viskas – ant Jūsų stalo gardžios vaišės šeimai ir svečiams.
Skanaus ir gražių švenčių!
Siųskite savo šventinio patiekalo receptą, iliustruotą nuotraukomis arba videomedžiaga el. paštu kaledos@15min.lt. Aktyviausi ir originaliausi skaitytojai tikrai neliks be dovanų!