Biskvitui reikės:
175 g miltų;
25 g krakmolo;
½ maišelio kepimo miltelių;
125 g sviesto;
150 g cukraus;
4 kiaušinių;
Žiupsnio druskos;
2 šaukštų romo;
1 citrinos;
Sviestiniam kremui reikės:
Pusės indelio kondensuoto pieno;
100 g sviesto;
Citrinos sulčių;
Griliažui:
1 šaukštas sviesto;
50 g cukraus;
100 g mėgstamų riešutų (aš naudojau graikinius);
Kaip gaminti?
Miltus, krakmolą, druską ir kepimo miltelius suberti į dubenį ir išmaišyti. Įdėti sviesto, įberti cukraus, įmušti kiaušinius ir supilti citrinos sultis, taip pat romą. Atsargiai pamaišyti su maišytuvu, po to įjungti didžiausią greitį ir maišyti 4 minutes.
Kepimo indą (kekso forma) ištepti sviestu, pabarstyti miltais, sukrėsti tešlą ir kepti 180 laipsniu temperatūroje 40 minučių.
Iškepusią boba palaikyti formoje kol atauš, tada išimti ir pridengus palikti, kol pilnai atvės. Boba supjaustyti žiedais ir aptepti kremu.
Kremo produktai turi būti kambario temperatūros. Maišytuvu suplakti sviestą su kondensuotu pienu, pagardinti citrinos sultimis.
Sviestą ir cukrų maišant kaitinti ant silpnos ugnies, kol parus, suberti graikinius kapotus riešutus. Gerai išmaišyti. Karštą griliažą atšaldyti ant folijos pateptos aliejumi.
Kepinį apibarstyti griliažu.
„Boba“ labai labai skani, ypač gerai jaučiasi citrinos skonis. Rekomenduoju!“, – laiške rašo 15min.lt skaitytoja Neringa M.